Požarna varnost

Naš slogan je »Toploti dajemo obliko«. To pomeni, da prinašamo ogenj v vaš dom. Naša odgovornost in zaveza je, da poskrbimo tudi za varno delovanje in uporabo vseh naših ogrevalnih naprav.

Požarni varnosti pri tem posvečamo posebno pozornost. Pri uporabi ogrevalnih naprav prihaja do zelo visokih temperatur, zato je treba poskrbeti za ustrezno toplotno in protipožarno izolacijo. Vse naše vgradne ogrevalne naprave imajo na površinah, ki so v stiku z gradbeno konstrukcijo (steno), sloj toplotne izolacije iz trdih izolacijskih plošč. Te plošče skrbijo za odboj toplote od stene in preprečujejo nepotrebno pregrevanje stene in s tem tudi povečujejo izkoristek.

Pri montažnih, lesenih in drugih objektih iz gorljivih gradbenih materialov je požarna varnost najpomembnejši del projekta. Vse naše ogrevalne naprave v takih objektih so ustrezno izolirane v skladu z najstrožjimi standardi in Pravili pečarske stroke (OZS, 2008). Uporabljamo najnovejše izolacijske materiale in tehnologije, ki zagotovijo brezkompromisno požarno varnost.

Rate this page