Želite občutiti toploto plamena v svojem domu, vendar nimate dimnika ali prostora za kamin ali peč na drva? Si morda ogenj želite le za popestritev ambienta in vzdušja ob deževnih jesenskih večerih, ne želite pa se ukvarjati s pripravljanjem in nalaganjem drv?

V Pečarstvu Hrovat imamo za vas pravo rešitev – gorilniki in kamini na bioetanol. Preprosto in udobno do prijetnega ambienta v vašem domu.

Na voljo je široka izbira kaminov na bioetanol priznanih evropskih proizvajalcev kot so priznana in inovativna PLANIKA,  SPARTHERM EBIOS, ter ekskluzivni GLAMMFIRE med katerimi tudi najzahtevnejši naročniki najdejo sebi primerno izvedbo kamina.

Kamini na bioetanol za delovanje ne potrebujejo dimnika, saj pri zgorevanju alkohola dim ne nastaja. Kamini na bioetanol so primerni za nizkoenergijske in pasivne objekte, saj je oddaja toplote manjša kot pri kaminih in pečeh na drva. Kamini in gorilniki na bioetanol niso »prave« ogrevalne naprave vendar vsekakor v prostor oddajajo toploto. Toplotna moč večine modelov je nizka, zato jih lahko vgradimo tudi v objekte z majhnimi toplotnimi potrebami kot so moderne nizkoenergijske in pasivne hiše. Povprečna toplotna moč gorilnikov znaša približno 2-4 kW, pri večjih modelih pa tudi do 10kW.

Pri gorilnikih in kaminih na bioetanol lahko uživamo v gorenju ognja brez umazanije in prahu. Bioetanol je naravno gorivo in spada med obnovljive vire energije, saj ga pridobimo iz fermentiranega sladkorja ter ogljikovih hidratov. Pri zgorevanju bioetanola se porablja kisik, zato gorilniki in kamini na bioetanol, kot vse ostale naprave, potrebujejo svež dotok kisika. V kolikor ima objekt prezračevalni sistem z rekuperacijo je optimalno, če je na območju kamina dovod svežega zraka. Tako ima kamin vedno svež dotok kisika za gorenje. Če hiša nima prezračevalnega sistema, je potrebno zagotoviti dovod svežega zraka.

Pri proizvajalcu Spartherm Ebios so na voljo modeli z ročnim in samodejnim vžigom ter doziranjem goriva. Pri ročnem načinu uporabnik odpre rezervoar in natoči gorivo in nato s priloženim vžigalnikom prižge ogenj. Pri samodejnem načinu pa za to poskrbi sistem s črpalko za gorivo ter samodejnim vžigom. Gorivo se nahaja v dveh 5-litrskih posodah v bližini kamina.

Pri proizvajalcu Planika so na voljo zgolj kamini s samodejnim vžigom ter doziranjem goriva. Ko se rezervoar izprazni, ga napolnimo s posebno črpalko, ki meri stanje goriva v rezervoarju in preprečuje polivanje goriva. Posebnost kaminov na bioetanol Planika je patentirano BEV Technology™ gorenje, pri katerem gorijo zgolj hlapi goriva in ne gorivo samo. Rezultat je lep in čist plamen z nizko porabo goriva in izredno varnim delovanjem. Uporabnik lahko celo nastavi do 6 različnih stopenj gorenja (odvisno od modela).

Kamini na bioetanol so idealni za tiste, ki želijo uživati v romantični igri plamenov, vendar za to ne želijo imeti opravka z drvmi ali peleti. Glavne prednosti kaminov na bioetanol so:

  • Popestritev ambienta in toplina ognja brez zahtevnih tehničnih priprav in postavitve dimnika.
  • Čisto gorenje bioetanola – pri gorenju nastajata le ogljikov dioksid in vodna para.
  • Pozabite na sekanje, skladiščenje in prinašanje drv do kamina. Natočite bioetanol in prižgete. Pri samodejnih gorilnikih še to delo opravi gorilnik sam.
  • Zaradi nizke oddaje toplote so kamini na bioetanol primerni za vse vrste objektov, sploh tiste nizkoenergijske in pasivne z nizkimi toplotnimi potrebami.
  • Vgradnja je hitra in preprosta, saj nismo vezani na lokacijo dimnika. Kamin postavimo tam, kjer se najlepše vklopi v ambient.
  • Izredno široka izbira modelov omogoča, da vsakdo najde primeren model za svoj dom. Prostostoječi modeli za najmodernejši design, vgradni modeli za bolj klasične izvedbe kaminov ter ročni in samodejni gorilniki za najzahtevnejše izvedbe.

SPARTHERM EBIOS

Pri proizvajalcu Spartherm Ebios lahko izbiramo med serijami »Design collection« in »Architects collection«. V seriji »Design collection« najdemo prostostoječe ali stenske kamine na bioetanol. Pri seriji »Architects collection« pa gre za prave kaminske vložke, ki jih vgradimo v individualno izdelani kamin po željah naročnika. Tisti najzahtevnejši pa bodo izbrali gorilnik na bioetanol brez ohišja, ki ga lahko vgradimo v individualno izdelana ohišja in kamine in so povsem prilagojeni vašim željam. Vgradimo jih lahko tudi v mizo ali pult. Na voljo so modeli z ročnim ter samodejnim vžigom.

PLANIKA INTELLIGENT FIRE

Proizvajalec Planika velja zaradi edinstvene tehnologije zgorevanja za inovatorja na področju kaminov na bioetanol. Nudi široko izbiro kaminov na bioetanol z ohišjem ali brez, ki se vgradijo v individualno izdelane kamine, pulte ali mize. Vsi kamini imajo inovativen in patentiran sistem gorenja BEV™ ter številne varnostne in druge senzorje, ki spremljajo gorenje. Planika ponuja izključno modele s samodejnim vžigom in doziranjem goriva. Ponujajo tudi modele kaminov na bioetanol, ki so namenjeni za zunanjo uporabo na vrtu ali dvorišču.

UNIKATNI KAMINI NA BIOETANOL HROVAT

KATALOGI IN POVEZAVE >

SISTEMSKI KAMINI NA BIOETANOL HROVAT

KATALOGI IN POVEZAVE >

The standard Lorem Ipsum passage, used since the 1500s

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Kamini na bioetanol
5 (100%) 2 votes