Užitek in romantika ob igri plamenov s pritiskom na gumb? Plinski kamini omogočajo prav to in so idealna izbira za tiste, ki ob modernem dinamičnem načinu življenja nimajo časa za pripravo drv in kurjenje. Primerni so tudi za mestna središča in objekte, kjer je oteženo ali onemogočeno shranjevanje drv za kamin. Ali pa za tiste, ki enostavno ne želijo imeti opravka z drvmi in »umazanijo«, ki pri tem nastane.

Plinski kamini omogočajo daljinsko nastavljanje moči gorenja in velikosti plamena, sobni termostat pa lahko tudi samodejno uravnava delovanje kamina. Pričarajo nam občutek pristnega plamena, ne da bi nam bilo potrebno vstati iz udobnega naslanjača.

Plinski kamini potrebujejo za delovanje dovod zraka in odvod dimnih plinov, ki sta posebej prilagojena plinskim kaminom. Zgorevanje je čisto, emisije pa izredno nizke.

Pristaši naravnega kurjenja z lesom so pri nas še vedno v večini in po našem mnenju je tako tudi prav. Vendar bo tudi plinski kamin kmalu postali bolj pogosta ogrevalna naprava v naših domovih, saj je še bolj prilagojen sodobnemu načinu življenja.

UNIKATNI PLINSKI KAMINI HROVAT

KATALOGI IN POVEZAVE >

Rate this page