Poseben poudarek dajemo izobraževanju in informiranju strank. Ko se odločite za vgradnjo ogrevalne naprave, se hitro odpre veliko vprašanj, na katera kot investitor potrebujete pravilne in zanesljive odgovore.

Z veseljem vam razložimo vse podrobnosti od priprave objekta pa do izbire pravilne ogrevalne naprave ter vam svetujemo od projektne faze pa vse do zaključka montaže in tudi po njej. Vgradnja ogrevalne naprave ni samo izbira ustreznega in oblikovno lepega modela, ampak vključuje tudi veliko podrobnosti, ki jih je potrebno določiti in predvideti. Samo tako boste zadovoljni in boste svojo ogrevalno napravo z veseljem uporabljali.

Našteli smo nekaj pomembnih korakov pri vgradnji ogrevalne naprave, pri katerih vam v našem podjetju vedno pomagamo in skupaj najdemo najboljšo rešitev.

Svetovanje v projektni fazi

Nakup kamina, lončene peči ali druge ogrevalne naprave je dolgoročna investicija, ki zahteva temeljit premislek. V poplavi različne ponudbe se kot investitor težko odločite katera je najbolj primerna. Od izbire tipa naprave, velikosti, moči in dodatne opreme je odvisna tudi vaša uporabniška izkušnja ter končno dolgoletno zadovoljstvo z ogrevalno napravo.

Zato so natančni podatki glede ogrevalne naprave zelo pomembni. Naši svetovalci vam bodo z veseljem predstavili lastnosti različnih ogrevalnih naprav, njihove prednosti ter razlike med njimi. Podali vam bomo tudi informacije o možnih dodatkih in opremi, ki omogočajo še bolj priročna in uporabniku prijazno uporabo. Svetujemo tudi glede uporabe materialov za zunanjo obzidavo, ki naredijo vašo ogrevalno napravo točno takšno, kot ste si jo vedno želeli.

Včasih si je izbrano ogrevalno napravo težko predstavljati v prostoru. Brez skrbi, pri nas za vgradne ogrevalne naprave izdelamo računalniški 3D izris. Na ta način si lahko boljše predstavljate, kakšen kamin ali peč boste naročili. Lahko pa na podlagi 3D izrisa tudi spremenimo, dodamo ali prilagodimo različne podrobnosti.

Povprašajte torej naše strokovnjake in dobili boste informacije, ki vam bodo pomagale pri izbiri vaše idealne ogrevalne naprave.

Priprava objekta pred montažo

Priprava objekta že v fazi gradnje je ključnega pomena za pravilno vgradnjo ogrevalne naprave in njeno nemoteno in varno delovanje. S pravilno pripravo objekta lahko precej prihranite, saj dela potekajo nemoteno in ne prihaja do dodatnih del in sprememb ter prilagoditev na objektu.

Pred montažo ogrevalne naprave je potrebno vgraditi ustrezen dimnik, urediti dovod zraka in poskrbeti za ustrezno podlago pod ogrevalno napravo. Naši svetovalci vam svetujejo pri izbiri ustreznega dimnika za želeno ogrevalno napravo in ustreznem dovodu zraka za optimalno delovanje. Svetujejo vam tudi glede priprave tlaka pod ogrevalno napravo, ki mora biti dovolj nosilen in zdržati obremenitev, ki jo predstavlja masivno pozidan kamin ali peč.

V našem podjetju v fazi priprave objekta aktivno sodelujemo z investitorjem in njegovimi izvajalci in s tem poskrbimo, da je na objektu vse pripravljeno za novo ogrevalno napravo še pred našim prihodom.

Dimnik

Dimnik je »motor« vsake ogrevalne naprave, saj poskrbi za »vlek« in s tem tudi odvod dimnih plinov iz kurišča. Zaradi pomembne vloge pri delovanju ogrevalne naprave ga je potrebno skrbno izbrati in prilagoditi, da lahko zagotovimo nemoteno in varno delovanje ogrevalne naprave.

Na trgu se pojavljajo šamotni oziroma keramični zidani dimniki ter dimniki iz nerjaveče pločevine (inox). Vsak sistem ima svoje prednosti in slabosti, vendar v našem podjetju vseeno največkrat priporočamo masiven zidani šamotni oziroma keramični dimnik. Zaradi masivnosti in robustnosti je dolgoročno gledano boljša in tudi cenejša naložba. Seveda pa je v določenih primerih, ko situacija na objektu zahteva uporabo lahke montažne izvedbe, dimnik iz nerjaveče pločevine (inox) najboljša možna izbira. Podobno velja tudi za sanacijo obstoječih klasično zidanih dimnikov.

Pri dimniku je poleg materiala, iz katerega je izdelan, zelo pomembnih še veliko drugih lastnosti, ki ključno vplivajo na delovanje ogrevalne naprave. Najpomembnejše so višina, premer tuljave, položaj priklopa za ogrevalno napravo, položaj in število čistilnih vratc in podobno. Poleg tega je pri vgradnji treba paziti tudi na požarno varnost in vse potrebne odmike od gradbenih konstrukcij.

Naši svetovalci vam svetujejo glede izbire dimnika v skladu z izbrano ogrevalno napravo. Skupaj lahko določimo vse potrebne lastnosti dimnika, ki so potrebne za vašo novo izbrano ogrevalno napravo. Tako ste lahko brez skrbi ali bo dimnik primeren za vašo ogrevalno napravo.

Dovod zgorevalnega zraka

Poleg odvoda dimnih plinov skozi dimnik je tudi dovod svežega zgorevalnega zraka ključnega pomena za vsako ogrevalno napravo. Vse ogrevalne naprave za svoje delovanje oziroma gorenje lesa, peletov, bioetanola ali plina potrebujejo dovod svežega zraka. V našem podjetju vedno izvedemo dovod zraka od zunaj (zračnik na fasadi) ali pa iz drugega prezračevanega nebivalnega prostora kot so garaža, hodnik, kurilnica, pralnica …

S tem omogočimo optimalno in nemoteno oskrbo ogrevalne naprave z zrakom za gorenje. Na ta način lahko dosežemo visok izkoristek in čisto gorenje brez sajenja stekla. Najbolj pomembna pa sta zdravje in varnost uporabnikov. Zrak v prostoru ostane svež, hkrati pa je onemogočen izhod dimnih plinov v prostor.

Vsaka ogrevalna naprava ima drugačne zahteve glede količine dovoda zraka, ki ga potrebuje za gorenje. Strankam vedno predložimo vse informacije glede potrebnih premerov cevi in jim tudi svetujemo, kje in na kakšen način bi bilo v njihovem objektu najbolje ali pa najlažje urediti dovod zgorevalnega zraka.

Požarna varnost

Naš slogan je »Toploti dajemo obliko«. To pomeni, da prinašamo ogenj v vaš dom. Naša odgovornost in zaveza je, da poskrbimo tudi za varno delovanje in uporabo vseh naših ogrevalnih naprav.

Požarni varnosti pri tem posvečamo posebno pozornost. Pri uporabi ogrevalnih naprav prihaja do zelo visokih temperatur, zato je treba poskrbeti za ustrezno toplotno in protipožarno izolacijo. Vse naše vgradne ogrevalne naprave imajo na površinah, ki so v stiku z gradbeno konstrukcijo (steno), sloj toplotne izolacije iz trdih izolacijskih plošč. Te plošče skrbijo za odboj toplote od stene in preprečujejo nepotrebno pregrevanje stene in s tem tudi povečujejo izkoristek.

Pri montažnih, lesenih in drugih objektih iz gorljivih gradbenih materialov je požarna varnost najpomembnejši del projekta. Vse naše ogrevalne naprave v takih objektih so ustrezno izolirane v skladu z najstrožjimi standardi in Pravili pečarske stroke (OZS, 2008). Uporabljamo najnovejše izolacijske materiale in tehnologije, ki zagotovijo brezkompromisno požarno varnost.

Izbira najboljših materialov in izdelkov

S strankami v projektni fazi predvidevamo možnosti in izberemo optimalno rešitev. V fazi gradnje sodelujemo pri izvedbi dimnika in dovoda zraka ter z informacijami in nasveti poskrbimo za ustrezno pripravo objekta. Ko je vse to končano, pa pride naša glavna naloga – vgradnja ogrevalne naprave.

V več kot 60 letih delovanja podjetja smo na podlagi testiranj in izkušenj izbrali ozek krog priznanih dobaviteljev, katerih izdelki in materiali ustrezajo našim strogim merilom. Samo najboljši materiali, izdelki in oprema so dovolj dobri za naše kupce. Zato imamo tudi sami enako stroge zahteve do naših dobaviteljev.

Kaminski vložki vodilnih evropskih proizvajalcev (Spartherm, Brunner, Hoxter) so zagotovilo za vrhunsko in dolgoletno delovanje. Vrhunska vrata za lončene peči omogočajo optimalno funkcijo in visoke izkoristke. Kakovostni štedilniki priznanih proizvajalcev že leta razveseljujejo številne uporabnike. Vsi produkti, naprave in njihovi sestavni deli so skrbno izbrani brez kakršnihkoli kompromisov.

Vsi naši kamini in peči so v ogrevalnem delu izdelani iz masivnih kaminbau plošč iz litega šamota. Te akumulacijsko sevalne plošče omogočijo akumulacijo in nežno sevanje toplote še dolgo po prenehanju gorenja. Nanje prisegamo že več kot 20 let.

Pri izbiri zunanjega videza ogrevalnih naprav je na voljo izredno širok nabor kakovostnih materialov po zadnjih oblikovalskih smernicah. Tako lahko tudi najzahtevnejši kupci najdejo primerne materiale in videz ogrevalne naprave prilagodijo svojim željam.

Še bi lahko naštevali, vendar menimo, da nam je uspelo prikazati svoj odnos do izbire materialov pri izdelkih in svoje vodilo pri tem: samo najboljše je dovolj dobro za nas in naše kupce.

Strokovna vgradnja naših mojstrov

Montaža oziroma vgradnja naših izdelkov je vsekakor najpomembnejši del naše dejavnosti. Strokovnost in usposobljenost naših mojstrov pečarjev je nekaj, na kar smo zelo ponosni. Njihove ročne spretnosti in tehnično znanje so poleg natančnega projektiranja in izbire vrhunskih materialov glavni razlog za najvišjo kakovost naših izdelkov in zadovoljstvo naših strank.

V našem podjetju imamo 3 oziroma 4 montažne ekipe šolanih in strokovno usposobljenih pečarjev, ki se redno dodatno izpopolnjujejo na šolanjih in sejmih v tujini. Uporabljamo zgolj najboljše in najnaprednejše tehnike montaže ogrevalnih naprav.

Kot eno najstarejših podjetij v panogi z obsežnim obrtniškim znanjem čutimo tudi dolžnost do prenašanja znanja, odgovornosti in ljubezni do pečarstva na mlajše generacije. Zato v svoje vrste z veseljem sprejemamo mlade, ki v pečarstvu ne vidijo samo poklica, ampak tudi poslanstvo. Mlajši člani ekipe tako pod budnim očesom izkušenih mojstrov sprejemajo znanje in si nabirajo dragocene izkušnje. Prav oni so zagotovilo, da bo pečarstvo na Slovenskem živelo in cvetelo še naprej.

Garancija za izdelke in storitve

Več kot 60 let tradicije že samo po sebi pove, da je naše vodilo pri delovanju zadovoljstvo strank. Samo na ta način smo lahko zgradili in ohranili dobro ime podjetja in tega se tudi zavedamo. Vsi naši izdelki imajo vse potrebne garancije, certifikate, izjave o lastnostih in ostalo dokumentacijo.

Kupci prejmejo garancijo za vgrajene izdelke naših dobaviteljev (kaminski vložki, kaminske peči …) ter tudi za naše delo oziroma montažo. Tako ste lahko brez skrbi in z veseljem uporabljate svojo ogrevalno napravo.

Servis in svetovanje po nakupu

Na prvi pogled je videti, kot da dejavnost pečarskega podjetja obsega zgolj montažo ali vgradnjo ogrevalnih naprav. Vendar je pred samim nakupom in vgradnjo potrebnih veliko korakov, ki narekujejo izbor, ki bo zadovoljil vse kupčeve želje in pričakovanja. Poleg vseh postopkov pred montažo pa moramo omeniti tudi podporo uporabniku po njeni izvedbi.

Ob obisku dimnikarja priskrbimo vso potrebno dokumentacijo vključno z Izjavo o lastnostih kurilne naprave ter izračun kurilne in dimovodne naprave po SIST EN 13384-1.

Našo ekipo sestavljajo usposobljeni strokovnjaki, ki pregledajo in po potrebi popravijo naše ogrevalne naprave. Na to smo izredno ponosni, saj je po našem mnenju zelo pomembno, da stranka dobi vso potrebno podporo tudi po končani vgradnji naprave. Naše podjetje je tudi uradni serviser za kaminske vložke in ostale naprave priznanega podjetja Spartherm.

Svojim strankam pa z veseljem tudi svetujemo pri vseh vprašanjih ali dilemah glede uporabe ogrevalne naprave.

Rate this page