PRODAJA PEČARSKEGA MATERIALA ZA GRADNJO KAMINOV IN PEČI

Si želite postaviti kamin, pizza peč ali pa vrtni kamin? Potrebujete material za izdelavo ali nasvet strokovnjaka? Spletna trgovina VSEZAKAMIN.SI pod okriljem PEČARSTVA HROVAT ponuja najboljše materiale in opremo za gradnjo kaminov in peči najbolj priznanih evropskih proizvajalcev. Vse za vaš kamin, peč, žar, vrtni kamin ali letno kuhinjo.

Obiščite našo spletno trgovino VSEZAKAMIN.SI in si oglejte našo bogato ponudbo.

V spletni trgovini vsezakamin.si lahko kupite:

 • pečarski šamot
 • pečarske šamotne malte, lepila in omete
 • dimne cevi
 • zračnike za kamine
 • sevalne plošče za kamin (kaminbau)
 • kanale oziroma cevi za dovod zraka za kamin
 • izolacijske plošče
 • kmalu: kaminske peči, štedilnike in kaminske vložke
 • ostali material za zidavo kaminov in peči

Materiali so vrhunske kakovosti in preverjeni s strani naših pečarskih mojstrov. Naš cilj je ljudem ponuditi kakovostne materiale za gradnjo kaminov in peči ter tako omogočiti brezskrben nakup ter enostavno gradnjo kakovostnih naprav tudi tistim, ki se gradnje lotijo sami.

RESTAVRATORSTVO STARINSKIH IN HISTORIČNIH PEČI

Lončene in krušne peči, odprti kamini in zidani štedilniki so del našega vsakdana že stoletja. So del kulturne dediščine, ki jo je potrebno ohranjati in negovati. Dostikrat nam te naprave povedo marsikaj o navadah in običajih naših prednikov. Veliko starinskih peči je pravih arhitekturnih mojstrovin in naše poslanstvo je, da jih ohranjamo in obnavljamo.

Naše podjetje je vodilno v Sloveniji na področju  restavriranja starinskih in historičnih lončenih peči. Precej sodelujemo tudi z Javnim zavodom za varstvo kulturne dediščine Republike Slovenije (ZVKDS). Najstarejše peči, ki smo jih restavrirali, so po ocenah stare celo več kot 400 let.

Pohvalimo se lahko s številnimi projekti na gradovih in v muzejih po Sloveniji (grad Snežnik, grad Strmol, grad Jable, Blejski grad, Mestni muzej Ljubljana, Muzej novejše zgodovine Ljubljana, Nadškofija Ljubljana …) ter v tujini (restavriranje baročnih peči v Italiji in Avstriji).

Več o restavratorstvu starinskih in historičnih peči si lahko preberete v našem blogu.

POPRAVILA LONČENIH IN KRUŠNIH PEČI

Pri lončenih pečeh je potrebno vsakih 5 do 10 let očistiti dimne kanale, saj se v njih naberejo saje in pepel. Ko opazite, da peč ne »vleče« več kot bi morala, naši pečarji očistijo dimne kanale in peč je zopet pripravljena na uporabo.

Kljub vzdržljivosti masivnih lončenih peči pa moramo tudi te včasih sanirati oziroma popraviti. Tako podaljšamo življenjsko dobo peči, uporabniku omogočimo nadaljnjo učinkovito in varno uporabo ali pa samo izboljšamo dotrajan videz peči.

Obseg sanacijskih del je odvisen od stanja peči in težav pri uporabi, ki nastanejo zaradi poškodb ali dotrajanosti. Včasih se pravo stanje peči pokaže šele, ko odpremo zunanji sloj in lahko v celoti pregledamo dimovodne kanale in kurišče.

Naše podjetje izvaja vse vrste popravil lončenih in krušnih peči.

Hitra popravila obsegajo:

 • ponovno fugiranje peči,
 • fiksiranje razmajanih pečnic,
 • fiksiranje razmajanih vrat peči,
 • enostavnejša popravila v kurišču, ki jih lahko izvedemo skozi vrata.

Večja popravila obsegajo:

 • podiranje zunanjega sloja peči iz pečnic ali ometanih šamotnih plošč,
 • popravilo ali ponovno pozidavo kurišča in dimovodnih kanalov,
 • zamenjavo ali obnovo vrat,
 • ponovno zidavo zunanjega sloja peči,
 • fugiranje peči.

POPRAVILA KAMINOV S KAMINSKIM VLOŽKOM

Vgrajujemo kaminske vložke vodilnih evropskih proizvajalcev, ki krojijo evropski vrh s kakovostjo in vzdržljivostjo. Naš dolgoletni dobavitelj kaminskih vložkov je podjetje Spartherm, s katerim sodelujemo že več kot 20 let. Smo uradni uvoznik, zastopnik in serviser za vse njihove naprave.

Pomemben del kakovostne storitve pa je seveda tudi servis in odpravljanje napak, ki nastanejo z uporabo. Velik poudarek posvečamo tudi storitvam po nakupu in podpori svojim kupcem.

V podjetju imamo  usposobljene strokovnjake za odpravljanje napak na kaminskih vložkih, ki jih vgradimo mi. V primeru okvare vas obišče strokovnjak, ki napravo pregleda, določi okvaro in jo hitro ter strokovno odpravi. Naši dobavitelji pa zagotavljajo dobavo rezervnih delov še leta po nakupu naprave.

SANACIJE ODPRTIH KAMINOV

Odprti kamini ponujajo pristen stik z ognjem, vendar je njihova slabost izredno slab izkoristek in omejena funkcija ogrevanja. Pogosto se lahko zgodi tudi, da dim namesto v dimnik zaide v prostor. Kaj pa lahko naredimo, če imamo v prostoru odprt kamin, ki ga želimo uporabiti?

Najpreprostejša rešitev je vgradnja kaminskih vrat s steklom Spartherm. Z vgradnjo kaminskih vrat izboljšamo izkoristek in delovanje odprtega kamina. Zaradi zaprtega kurišča se poveča temperatura v kurišču, onemogočena pa sta izhod dima v prostor ter izpadanje isker iz kurišča. Dovod zraka v kurišče lahko reguliramo z zračnikom na vratih. Tako lahko preprosto nadziramo potek gorenja v kaminu. Rešitev za tiste, ki želijo zgolj zapreti odprtino kamina.

Tehnično popolnejši način sanacije odprtega kamina pa je vgradnja kaminske kasete Spartherm. Z vgradnjo kasete se odprti kamin spremeni v moderno ogrevalno napravo z visokim izkoristkom, ki je primerljiva s kaminom s kaminskim vložkom. Kaseta je samostojno kurišče, ki ga vgradimo v obstoječ kamin brez večjih gradbenih posegov. Kaminske kasete omogočajo izpih toplega zraka s pomočjo ventilatorja. Rešitev za tiste, ki želijo iz obstoječega odprtega kamina narediti sodobno ogrevalno napravo.

POSTAVITEV DIMNIKOV SKUPAJ Z OGREVALNO NAPRAVO

Strankam  z veseljem ponudimo tudi celovito storitev, ki poleg postavitve ogrevalne naprave ali naprave za pripravo hrane vsebuje tudi postavitev dimnika.

Pri nas poskrbimo za pravilno dimenzioniranje dimnika, pri čemer določimo tip, premer in efektivno višino dimnika. Izrednega pomena sta tudi pravilna postavitev dimnika ter požarna varnost (odmiki od gradbenih konstrukcij in požarni jaški).

V preteklosti so bili dimniki klasično zidani, sedaj pa poznamo sistemske šamotne oziroma keramične dimnike ter montažne dimnike iz nerjaveče pločevine oziroma inox dimnike. V našem podjetju izvajamo dobavo in montažo obeh vrst dimnikov.

Glede na izkušnje svojim strankam večinoma priporočamo šamotne dimnike, saj so zaradi svoje masivnosti in stabilnosti bolj odporni na temperaturne obremenitve. To še posebej velja v primeru dimniškega požara.

Včasih pa zaradi pomanjkanja prostora ali drugega razloga vgradnja šamotnega dimnika ni mogoča. Takrat strankam svetujemo, da se odločijo za dimnik iz nerjaveče pločevine oziroma inox dimnik.

DIMENZIONIRANJE NAPRAV IN IZDELAVA PRERAČUNOV OGREVALNIH NAPRAV PO STANDARDU SIST EN 13384-1

Naše podjetje je eno redkih ali pa celo edino pri nas, ki svojim strankam lahko ponudi izdelavo preračunov ogrevalnih naprav po standardu SIST EN 13384-1 in SISTEM EN 13384-2.

Smo nosilci licencenc dveh programov za dimenzioniranje ogrevalnih naprav (KOB – Kachelofenberechnungsprogramm 2Plus in Kesa Aladin), ki ju uporabljamo pri dimenzioniranju ogrevalnih naprav, dovodov zraka in dimovodnih naprav. Izdelavo izračuna priporočamo tudi v mejnih situacijah, ko na podlagi izkušenj težko določimo, ali bo ogrevalna naprava v danih razmerah nemoteno delovala.

Tovrstni izračuni so potrebni za pripravo Izjave o lastnostih za serijsko in unikatno izdelane ogrevalne naprave. Ta izjava je eden od dokumentov, ki jih je potrebno predložiti ob prvem dimnikarskem pregledu.

IZDELAVA 3D IZRISOV IN IDEJNIH ZASNOV

Naši svetovalci pred izdelavo kamina, peči ali druge ogrevalne naprave izdelajo 3D izris oziroma idejno zasnovo projekta. Ta nastane na podlagi prvega razgovora, v katerem se pogovorimo o željah in idejah, želenem slogu in materialih. Ob ogledu 3D izrisa si lahko boljše predstavljate, kako bo vaša nova ogrevalna naprava videti v prostoru. Odločitev je tako lažja, omogoča pa tudi prilagoditev najmanjših malenkosti na samem projektu – brez ugibanja, kako bo to videti v resničnosti.

Za izdelavo 3D izrisov uporabljamo specializirani program Palette Cad s široko bazo artiklov naših dobaviteljev, kar omogoča izredno realno predstavitev naših izdelkov.

5/5 - (1 vote)