Dovod zgorevalnega zraka

Poleg odvoda dimnih plinov skozi dimnik je tudi dovod svežega zgorevalnega zraka ključnega pomena za vsako ogrevalno napravo. Vse ogrevalne naprave za svoje delovanje oziroma gorenje lesa, peletov, bioetanola ali plina potrebujejo dovod svežega zraka. V našem podjetju vedno izvedemo dovod zraka od zunaj (zračnik na fasadi) ali pa iz drugega prezračevanega nebivalnega prostora kot so garaža, hodnik, kurilnica, pralnica …

S tem omogočimo optimalno in nemoteno oskrbo ogrevalne naprave z zrakom za gorenje. Na ta način lahko dosežemo visok izkoristek in čisto gorenje brez sajenja stekla. Najbolj pomembna pa sta zdravje in varnost uporabnikov. Zrak v prostoru ostane svež, hkrati pa je onemogočen izhod dimnih plinov v prostor.

Vsaka ogrevalna naprava ima drugačne zahteve glede količine dovoda zraka, ki ga potrebuje za gorenje. Strankam vedno predložimo vse informacije glede potrebnih premerov cevi in jim tudi svetujemo, kje in na kakšen način bi bilo v njihovem objektu najbolje ali pa najlažje urediti dovod zgorevalnega zraka.

Rate this page