V Pečarstvu Hrovat se že več kot 60 let ukvarjamo z izdelavo vseh vrst UNIKATNIH ZIDANIH LETNIH KUHINJ, ŽAROV, VRTNIH KAMINOV IN PIZZA PEČI. Naša storitev vključuje svetovanje, projektiranje, dobavo in strokovno vgradnjo naprav. Pri projektiranju in izvedbi naročila svojo storitev v celoti prilagodimo željam in pričakovanjem naročnika, zato lahko rečemo, da je vsak naš izdelek unikaten.

Poleg unikatnih izdelkov so pri nas na voljo tudi TIPSKI VRTNI KAMINI IN PIZZA PEČI priznanih evropskih dobaviteljev.

Ponosni smo tudi na izvedbo številnih projektov ŽAROV, ROŠTILJEV  IN PIZZA PEČI ZA PROFESIONALNO GOSTINSKO RABO v poznanih restavracijah in pizzerijah po vsej Sloveniji.

Prijetno vzdušje v družinskem okolju ali družbe prijateljev, vonj po svežih ribah, mesu, pizzah ali drugih izvrstnih jedeh omogoča izvrstno sprostitev pri vas doma. Postanite mojster žara ali najboljši picopek, pri čemer vam bodo pomagali naši vrtni kamini in pizza peči. Široka izbira kakovostnih materialov za obzidavo omogoča unikaten dizajn, ki ustvari izvrsten ambient v vašem domu ali na vrtu. Strokovno delo naših mojstrov pečarjev v kombinaciji z najnovejšimi tehnologijami in materiali pa so zagotovilo za kakovostno delovanje, obstojnost ter užitek ob uporabi. Naši vrtni kamini so vrhunske kakovosti.

Vsakdo se spomni posebnega, boljšega okusa hrane, pripravljene na pravem ognju. In v čem je skrivnost? Pravzaprav sploh ni skrivnost; le v naglici, ki nas ves čas priganja, smo pozabili, da se je treba tu in tam ustaviti. Predvsem, ko gre za nas same. Tradicionalni način priprave hrane je zagotovo najboljši, jedi pa so ob tem najbolj okusne. In, če ste bolj moderen tip? Potem lahko svoje bližnje razvajate s hrustljavimi pizzami iz peči, ki je namenjena pripravi slastnih pizz, ali pa jih razveseljujete v letni kuhinji, kjer boste lahko pripravili slastne burgerje in steake za vsak okus. Kmalu boste kuharski mojster, ki mu ne bo para!

UNIKATNE ZIDANE LETNE KUHINJE, ŽARI, VRTNI KAMINI IN PIZZA PEČI

Unikatno projektiranje in izvedba letnih kuhinj, žarov, vrtnih kaminov ter pizza peči pomeni, da prav vsaka podrobnost prilagodimo naročniku. Odprta ognjišča ali vrtni kamini za peko na žaru so lahko različnih velikosti, kar omogoča peko manjših količin hrane (čevapčiči, ribe, pečenje pod peko …) ali pa profesionalno uporabo oziroma organizacijo večjih dogodkov (peka odojka, pogostitev večjih družb …). Pizza oziroma krušne peči so, tako kot žari, prilagojene potrebam. Omogočajo optimalno segrevanje. Dno pizza peči je izdelano iz posebnih šamotnih pekovskih plošč namenjenih za krušne in pizza peči in omogoča optimalno temperaturo za peko pizz in ostalih dobrot. Priskrbimo lahko tudi loparje in druge pripomočke za navdušene picopeke. Nudimo tudi izdelavo celotne letne kuhinje s pozidavo pulta in dobavo ter vgradnjo kamnite delovne površine. Pri nas torej lahko dobite celotno storitev »na ključ«, prav tako pa so naši izdelki, kot so vrtni kamini in ostalo zares vrhunske kakovosti.

GALERIJA UNIKATNIH ZIDANIH LETNIH KUHINJ, ŽAROV, VRTNIH KAMINOV IN PIZZA PEČI

TIPSKE LETNE KUHINJE, ŽARI, ZUNANJI VRTNI KAMINI IN PIZZA PEČI

KATALOGI IN POVEZAVE >

Poleg unikatnih produktov, kot so zidane letne kuhinje, vrtni kamini in pizza peči ponujamo tudi tipske vrtne kamine in pizza peči priznanih italijanskih podjetij PALAZZETTI ter ALFA PIZZA, ki imata dolgoletno tradicijo izdelovanja vrtnih kaminov. Številni dodatki, ki jih lahko imajo vrtni kamini in premišljena oprema omogočajo še večje doživetje pri uporabi žara ali pizza peči. Montaža je enostavna, kakovost pa na visokem nivoju.

ŽARI, ROŠTILJI, VRTNI KAMINI IN PIZZA PEČI ZA PROFESIONALNO GOSTINSKO RABO

V našem podjetju se lahko pohvalimo s številnimi uspešno izvedenimi projekti roštiljev in ražnjev oziroma žarov, odprtih ognjišč ter pizza peči za profesionalno gostinsko rabo. Številne restavracije in pizzerije po vsej Sloveniji so prepoznale kakovost naših izdelkov in storitev in nam zaupale izdelavo naprav za pripravo hrane. Peč ima v pizzeriji zelo velik pomen, saj je od njenega delovanja odvisen okus pizz, ki jih bodo postregli z gostom. Enako je z ognjiščem oziroma roštiljem v restavraciji, ki slovi po dobri hrani z žara. V našem podjetju prisluhnemo željam in delovnim navadam pri peki in napravo oblikujemo skladno z vašimi željami in potrebami. Poskrbimo za podrobnosti, ki so prilagojene prav vam in vam olajšajo vsakodnevno delo. Z uporabo vrhunskega šamota in ostalih materialov poskrbimo za dolgoletno obstojnost in nemoteno delovanje. Široka izbira materialov za zunanjo obzidavo pa omogoča tudi popolno prilagoditev videza, tako da bodo vaši vrtni kamini lahko zares nekaj posebnega. Žar ali pizza peč se lahko zlije z ambientom gostišča ali pa, nasprotno, izstopa in postane središče pozornosti obiskovalcev.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali se lahko dobijo vrtni kamini po naročilu?

Vsekakor. Unikatno projektiranje in izvedba letnih kuhinj, žarov, vrtnih kaminov ter pizza peči pomeni, da prav vsako podrobnost prilagodimo naročniku. Odprta ognjišča ali vrtni kamini za peko na žaru so lahko različnih velikosti, kar omogoča peko manjših količin hrane ali pa profesionalno uporabo oziroma organizacijo večjih dogodkov. Pizza oziroma krušne peči so, tako kot žari, prilagojene potrebam. Nudimo tudi izdelavo celotne letne kuhinje s pozidavo pulta in dobavo ter vgradnjo kamnite delovne površine. Pri nas torej lahko dobite celotno storitev »na ključ«, prav tako pa so naši izdelki, kot so vrtni kamini in ostalo zares vrhunske kakovosti.

Koliko časa traja izdelava vrtnega kamina po naročilu?

Vrtni kamin ali pa vrtna kuhinja z vrtnim kaminom, pizza pečjo in delovnim pultom je unikaten izdelek, ki terja veliko priprav. Zaradi unikatnosti elementov je potrebno občasno tudi prekiniti izdelavo, da se počaka na nov element (npr. leseni tram, kovinsko napo žara ali pa obroč za pizza peč). Dobavni rok za vrtni kamin oz. letno kuhinjo znaša ca. 4 tedne od datuma naročila (odvisno od sezone). Izvedba letne kuhinje oz. vrtnega pa traja od 3 do 8 delovnih dni z možnimi vmesnimi prekinitvami za dobavo materiala in elementov po meri.

Kako trpežne so letne kuhinje na vremenske vplive?

Priporočamo, da so vse naprave, ki tvorijo letno kuhinjo (vrtni žar oz. ognjišče, pizza peč, pult, plinski žari, ostalo …), pod nadstreškom. Direktna izpostavljenost padavinam in soncu lahko močno skrajša življenjsko dobo vrhnjega dekorativnega materiala (sploh ometa) in pride lahko do bledenja, pokanja in ostalih poškodb. Enako velja v primeru, da bi voda prišla v kurišče pizza peči ali žara in zmrznila. Nadstrešek ščiti letno kuhinjo pred direktno izpostavljenostjo ter vplivom in na ta način lahko letna kuhinja dolga leta ostane v prvotnem stanju z minimalnimi spremembami in obrabo. so

Kateri materiali se običajno uporabljajo za izdelavo?

Pri izdelavi letnih kuhinj se izbira predvsem materiale, ki so odporni na zunanje vremenske vplive in so primerni za uporabo v pečeh, kaminih in v kuhinjah. V kurišču pizza peči in žarov se uporablja izključno pečarski šamot, ki je termično odporen, hkrati pa zagotavlja ustrezno akumulacijo toplote in zaščito ostalih materialov. Za kuhinjske pulte je najboljša izbira granit, ki je odporen na vremenske vplive in mehanske poškodbe. Nepogrešljiv element je tudi les za omarice, police in tramove. Vse več se uporablja kovina, ki kot dekorativni element nadomešča les. Dekorativna opeka, omet, keramiko in ostale materiale lahko brez težav kombiniramo pri izvedbi letne kuhinje po željah naročnika.

5/5 - (1 vote)