Kako izbrati pravi KAMIN za vas

08.06.2018 /

Na trgu je veliko različnih kaminov, ki zadovoljijo vse želje ter s svojo moderno obliko prepričajo še tako zahtevno oko.

A izbira pravega je vedno težka. Ne vemo, kaj sploh potrebujemo, kaj moramo paziti in kaj so sploh prednosti določenega tipa kamina.

V tokratnem prispevku smo zato za vas pripravili pregled različnih izvedb in predstavili kamine, ki so na trgu najbolj priljubljeni in funkcionalni. S tem vam želimo podati informacije o tem, kaj trg ponuja ter našli tak kamin, ki bo ustrezal vašim preferencam.

A preden gremo na tipe kaminov si poglejmo, kaj so štirje najpomembnejši segmenti, ko gradimo kamin. Na te segmente moramo biti pozorni že pred samo vgradnjo, saj nam lahko dolgoročno prinese veliko dodatnih stroškov, če že na samem začetku ne poskrbimo za optimalne pogoje.

1. Kurišče oz. kaminski vložek – sproščanje energije
2. Grelne površine – izraba energije
3. Požarna in toplotna zaščita
4. Dimnik – odvod dimnih plinov

Za dodatne informacije, si preberite naš prispevek »3 stvari, na katere morate biti pozorni, preden vgradite kamin!«, kjer smo se o tej temi še dodatno razgovorili.

Toplozračni kaminTOPLOZRAČNI KAMINI

Toplozračni kamini s pomočjo naravne konvekcije zelo hitro ogrejejo zrak v prostoru in so zelo priljubljeni dodatni vir ogrevanja v družinskih hišah ali pa glavni vir ogrevanja na vikendih.

Slabost tovrstnih kaminov je zelo majhen del toplote, ki se v prostor prenese s sevanjem.

Ta problem rešujemo z obzidavo iz pečarskih materialov, ki nam omogočijo vsaj malo prijetne sevalne toplote.

akumulcijski kaminAKUMULACIJSKI KAMINI

Prostor se ogreva izključno s sevanjem oboda kamina.

Zrak ne kroži pač pa se toplota prenaša na obod, kjer material to toploto absorbira in jo z zamikom oddaja v prostor.

Dobimo prijetno sevalno toploto, ki blagodejno vpliva na bivalno ugodje.

 

 

kombinirani kaminiKOMBINIRANI KAMINI

To so kamini pri katerih sta omogočena oba načina ogrevanja. Lahko preprosto ogrevamo prostor z izmenjavo konveksnega zraka ali pa to zapremo rešetke in tako se toplota prenaša na obod, kot pri akumulacijskem kaminu.

Kamin take vrste lahko povsem ugodi našim potrebam, saj nudi hitro segrevanje prostora s konvekcijo in sevalno toploto oboda.

V podjetju pečarstvo Hrovat izdelamo največ kombiniranih kaminov, saj so s svojo prilagodljivostjo in kombinirano oddajo toplote optimalen izbira za naše stranke.

IZBERITE PRAVEGA ZA VAS

S prihodom novih tehnologij in materialov so vsi kamini prilagodljivi in vedno bolj unikatni. V našem pečarstvu se zato trudimo, da VSE vaše želje prelijemo v realnost ter v vaš dom prinesemo toplino in estetiko, ki ustreza vsem vašim preferencam.

Če pa imate še kakšna dodatna vprašanja, pa se lahko vedno obrnete na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

5/5 - (2 votes)

5/5 - (2 votes)