3 moderni VRTNO-DEKORATIVNI kamini, ki bodo polepšali vaš vrt

08.06.2018 /

Čeprav je te dni vreme bolj slabo, smo že pridno začeli z žar sezono. Težko je namreč najti nekoga, ki to pomlad še ni priredil vsaj enega piknika, kjer je s prijatelji užival v dobrotah z žara.

A niso vsi kamini namenjeni žarom in pečenju. Nekateri imajo čisto drugačno vlogo. Res je, kamin lahko v obliki dekorativnega dodatka, vaš vrt ponese na čisto novo raven in mu da pridih edinstvenosti ter modernosti.

Da boste dobili boljši vpogled v svet vrtnih kaminov, si poglejmo 3 najbolj popularne tipe, ki jih redno zasledimo na vrtovih in terasah.

BioetanolKAMINI NA BIOETANOL

Čeprav marsikdo pomisli, da so kamini na bioetanol namenjeni samo za notranjo uporabo, temu ni tako. Zaradi svoje preprostosti in enostavne uporabe je to lahko lep dekorativni dodatek vašemu vrtu.

Prižgite ga, ko ob večerih z vašo boljšo polovico sedite na leseni terasi in si s tem pričarajte romantično vzdušje.

Poleg tega so kamini na bioetanol različnih oblik in dimenzij. S tem niste omejeni na samo en dizajn, temveč lahko izbirate med različnimi, ter si priskrbite takega, ki vam bo najbolj ustrezal in ob katerem boste uživali.

Seveda pa moramo omeniti tudi njihovo čistost. Zaradi načina gorenja pri teh kaminih ne nastaja odpaden material v obliki saj in pepela. Zato praktično ne potrebuje čiščenja in ga lahko jeseni, ko dnevi postanejo hladnejši, samo prestavite v dnevno sobo, kjer vam bo poleg romantike prinesel tudi toploto.

Plinski kaminiPLINSKI KAMINI

Večji brat kaminov na bioetanol. Ti fantastični kamini so odlični za vašo letno kuhinjo, teraso ali bazen. Z njim si ustvarite romantično vzdušje in vrtu vdihnete novo življenje ter ga ponesete na novo raven.

Z uporabo naravnega plina so to prav tako izjemno čisti kamini, ki ne potrebujejo veliko čiščenja in niso škodljivi za okolje. Vse to zaključijo z modernimi ter unikatnimi oblikami, ki bodo zagotovo dopolnile vsako moderno gradnjo ali pa se zlili z bolj rustikalnim videzom.

Kamini na lestKAMINI NA LES

Ne tu ne govorimo o klasičnih kaminih, ob katerih se grejemo ob mrzlih zimskih večerih, temveč o dekorativnih zunanjih kaminih, ob katerih obujamo spomine na preteklost in se povezujemo z svojo notranjo naravo.

Gre za kamine, ki namesto plina uporabljajo pravi les. In ravno to jih naredi posebne, saj je pravi ogenj še vedno najboljša stvar. Gledanje v plamene nas odnese v preteklost oz. v nas vzbudi čustva in občutek varnosti.

Zato so fantastični za vse vrtove, ki si želijo modernega videza, a obenem želijo obdržati pridih prvinskosti in stika z naravo.

KAMINI ZA VSAK VRT

Vsi trije kamini so odlični, vsak na drugačen način in z drugačnimi prednostmi. Imajo pa vsi eno skupno lastnost. S svojim videzom bodo spremenili vrt ter mu dodali drugačne dimenzije in ga zaokrožili v celoto z vašo hišo. Obenem pa bodo v teh spomladanskih večerih poskrbeli za nepozabne romantične večere pod širnim zvezdnatim nebom.

Rate this post

Rate this post