Kaj lahko pričakujem od ogrevalne naprave in kako jo bom uporabljal?

Prvo in ključno vprašanje v procesu izbire ogrevalne naprave je, kakšna pričakovanja imamo, nadalje pa, kako bomo napravo uporabljali. Če poznamo odgovor na ti dve vprašanji, je nadaljnja izbira tipa naprave in njenih lastnosti veliko lažja.

Ljudje smo različni in imamo različne navade, urnik in življenjski slog. Vse to vpliva tudi na način uporabe ogrevalne naprave, saj se večina naših naprav ne zakuri ali regulira le s pritiskom na gumb.

To pa je tudi glavni čar naše ponudbe in velika prednost naših naprav. Lahko smo prisotni ob ogrevalni napravi in netimo ogenj, nalagamo gorivo ali pa samo uživamo v toploti in ob pogledu na plamen. Posebnost v tem segmentu so kaminske peči na pelete, kamini na plin in še nekatere vrste ogrevalnih naprav, katerih delovanje je lahko dokaj avtomatizirano.

Pomembno vprašanje je, kaj od naprave pričakujemo oziroma kako jo bomo uporabljali?

  • Ali želimo le občasno kuriti v prehodnih obdobjih (jesen/pomlad) in dodatno ogrevati dnevni prostor ter pričarati občutek domačnosti?
  • Si želimo hitre in intenzivne toplote, ki hitro ogreje prostor ali bi raje dosegli nežno sevalno toploto, ki prostor ohranja topel dolge ure?
  • Ali želimo z ogrevalno napravo podpreti primarni ogrevalni sistem?
  • Si želimo kuriti vsak dan ali celo s toplovodnim kaminom ali pečjo ogrevati celo hišo?
  • Morda želimo tudi peči kruh, pizze in ostale dobrote v štedilniku, pizza oziroma krušni peči, morda v zunanjem vrtnem kaminu ali letni kuhinji?
  • Ali pa želimo le uživati ob pogledu na ogenj in ustvariti lep ambient?

Rate this page