Unikaten kamin za topel dom

08.06.2018 /

Unikaten kaminPrizor družine, ki se ob večerih zbere okoli domače peči in si pripoveduje zgodbe pozno v noč, je eden izmed tradicionalnih prizorov, ki ga lahko zasledimo na vseh malce starejših slikah in o katerih tako radi pripovedujejo naše babice in dedki. Zgodbe so prepletene s čustvi, spomini ter nemalokrat se utrne kakšna solza….

Kamini in peči so vedno predstavljale kraj udobjavarnosti in družine. Razlogov za to je veliko. Prvi in najmočnejši je zagotovo OGENJ. Ogenj ima skozi celotno zgodovino človeštva skorajda mistično moč in vpliv. V nas vzbuja ogromno občutkov in vanj lahko strmimo ure in ure ter razmišljamo o vsem mogočem. Poleg tega pa kamin v hišo prinese pravo toploto in pristen občutek doma. Predstavljajte si deževen vikend, ko zunaj brije mraz, vi pa ste zleknjeni na zofi pred prasketajočim ognjem. Poleg vas sedi vaša družina in preprosto uživate v skupnih trenutkih. V sebi se počutite srečni in pomirjeni. Ste DOMA.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na dobrote iz krušne peči. Kaj je boljšega, kot čisto pravi domači kruh. Nobena pečica ne premaga okusa in hrustljavosti kruha iz pristne domače peči na drva. In da ne pozabimo na pico. Okus pice iz krušne peči je še vedno nekaj najboljšega. Je izrazitejši in veliko boljši kot iz katerekoli navadne električne peči. Si lahko želite še kaj več?

KaminiSeveda, pa kamini niso samo za zimske dni, uporabljate ga lahko tudi med poletjem. Postanite pravi žar mojster s svojim vrtnim kaminom in vsak vikend povabite prijatelje na najboljši piknik sezone. Pripravite okusne čevapčiče, hrustljavo pico ali pa pečeno koruzo. Ob večjih dogodkih pa na žar »vrzite« odojka in ga zapecite do popolnosti.

Poleg vseh že naštetih dobrih lastnosti pa je kamin tudi estetski dodatek k vaši hiši. Vrtu da pestrost in drugačnost, vaši hiši pa arhitekturen presežek in unikaten videz. Namreč danes v dobi vseh mogočih toplotnih naprav, so kamini in peči postale redkost in marsikdo nanj sploh ne pomisli kljub vsem prednostim, ki jo prinašajo. Predvsem pa moderni arhitekturni stili hiš, le to naredijo hladno in pusto. Velikokrat se v lastnem domu ne počutimo domače, saj ni ničesar domačega. Kamin to zopet vrne in iz hiše naredi DOM.

Ne nazadnje pa kamini in peči niso samo za zabavo in občasno kurjenje. Sodobne oblike ponujajo vse mogoče variacije ogrevanja. Od ogrevanja enega prostora do celotne hiše. Prilagojeni so potrebam in željam vsake stranke. In to je tudi cilj v našem pečarstvu. Vsem strankam poskušamo izpolniti želje v največji možni meri brez ogrožanja varnosti. Naši mojstri imajo za sabo mnogo letter izkušenj in to zagotavlja, da je končen produkt na najvišji možni ravni. Saj le tako lahko maksimalno doživite izkušnjo in prednosti domačega kamina.

Pečarstvo Hrovat Pečarstvo Hrovat

Rate this post

Rate this post