4 prednosti kaminov na BIOETANOL

08.06.2018 /

Kamini so ZAKON. V dom prinesejo domačnost in toplino. Z njimi si priredite romantične večere, ob prasketanju ognja berete knjigo ali pa samo pustite, da toplota boža vaš obraz. Vsekakor so prijeten dodatek za vsako hišo ter v njem uživajo tako mladi kot stari. Kaj pa, če ne živite v hiši? Ali pa vam sosed ne pusti gradnje dimnika za vaš kamin? Vi pa bi še vedrno radi uživali v izkušnji in ambientu, ki ga predstavlja kamin.

Brez skrbi tudi za to se najde rešitev. In sicer v obliki KAMINA NA BIOETANOL. Zanj ste verjetno že slišali, saj je na trgu prisoten že veliko let. Verjetno pa ne veste vseh specifikacij oz. kaj je tisto, kar ga loči od navadnega kamina in zakaj ga v nekaterih segmentih celo prekaša.

Ta prispevek smo zato posvetili tem kaminom in prednostim, ki jih prinašajo.

1. So čisti in prijazni do okolja

Kamini na bioetanolDefinitivno ena izmed večjih prednosti kaminov na bioetanol. Zaradi svojih specifičnih lastnosti so to kamini, ki so praktično brez umazanije. Pri njih lahko pozabite na čiščenje kurišča, umazano steklo in dim. So izredno čisti in enostavni za uporabo. Primerni so za stanovanjske hiše in bloke oz. hiše, kjer je vgradnja klasičnega kamina onemogočena.

Sam bioetanol je okolju prijazna tekočina. Je obnovljiv vir energije pridobljen iz fermentiranega sladkorja in ogljikovih hidratov. Pri njem ne potrebujete dimnika, saj ne nastaja noben odpaden material v obliki saj oz. dima. Nastaja samo vodna para in zelo majhna količina ogljikovega dioksida (pribl. kot bi goreli dve sveči).

2. Enostavna in preprosta vgradnja

Kamini na bioetanolUgotovili smo že, da so klasični kamini ZAKON. Vendar potrebujejo veliko načrtovanja in ne nazadnje tudi gradbenih del. Vaša hiša lahko hitro postane eno veliko gradbišče. Mnogi si tega ne želijo oz. si morda tudi ne morejo privoščiti, saj to ni poceni projekt. Kot pa smo že omenili, je težava tudi v samih novogradnjah, ki nimajo dimniške tuljave, s tem pa klasičen kamin odpade.

Kamini na bioetanol imajo rešitev tudi za te težave. Lahko ga postavimo kamorkoli v stanovanje, saj nismo vezani na nič. Predlagamo pa, da ga postavite tja, kjer bo arhitekturno dopolnil vašo hišo in ustvaril tak ambient, ki bo vam najbolj všeč.

 

3. Unikaten izgled

Kamin na bioetanolVsi sodobni kamini so postali arhitekturni presežki. Združujejo eleganco z efektivnostjo in ogrevanjem. To niso več samo gorišča, kamor vržemo nekaj drv, temveč estetski dodatek k vaši hiši, ki da celotni zgodbi čisto novo dimenzijo. Zaradi tega jih imamo tako radi in so ostali popularni skozi desetletja.

Oblika kaminov na bioetanol pa vse skupaj popelje še na višjo raven. Zaradi svoje majhnosti je veliko prostora za unikatne oblike. So resnični estetski presežniki, ki vašemu domu dodajo pridih futurizma in arhitekturne drznosti. Vsekakor so primerni za nekoga, ki išče nekaj drugačnega, nekaj drznega.

4. Poskrbijo za romantiko

Kamin na bioetanolSeveda za to poskrbijo prav vsi kamini. Kar hočemo povedati v tem segmentu, je dejstvo, da lahko tudi s kaminom na bioetanol dosežemo pravi občutek romantike in intime. Ogenj je ne nazadnje ogenj. Zaradi njega so kamini to, kar so. In v tem segmenti bioetanolski kamin naredi svoje. S svojim plamenom v prostor odda ravno prav svetlobe in ustvari igro senc, ki pričara tisti pravi romantični pridih.

Zato kar brez skrbi. Tudi s temi kamini boste lahko s svojo boljšo polovico uživali v kulinaričnih dobrotah, medtem ko bo ob vas plapolal plamen.

Torej JA ali NE?

Kamin na bioetanolKlasični kamini so še vedno razred zase, vendar so kamini na bioetanol ravno tako odlična rešitev za vse tiste, ki si želijo izkušnjo in doživetje kamina v svojem domu. S svojo unikatnostjo in drznostjo, bodo navdušili vsakogar. S svojo praktičnostjo pa izpolnili željo vsem, ki živijo v stanovanjski hiši oz. bloku.

Če pa si želite izvedeti še več o naših kaminih na bioetanol, pa nas lahko brez skrbi obiščete in skupaj z vami bomo poiskali najbolj optimalno rešitev.

Rate this post

Rate this post