POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Krušne peči so del naše kulturne dediščine, saj so bile včasih nepogrešljiv del vsakega domovanja in njegovo središče. Njihov glavni namen je priprava hrane, pri čemer nam že ime pove, da je bila včasih namenjena predvsem peki kruha.

Krušne peči običajno povezujemo s podeželjem in kmečkim načinom življenja. Najbolj prepoznavne so krušne peči s pečnicami v tradicionalni zeleni ali rjavi barvi z motivi podeželskega življenja.

V našem podjetju poleg tradicionalno oblikovanih izdelujemo tudi moderne krušne peči, ki oblikovno ustrezajo aktualnim oblikovalskim trendom. Krušna peč tako v moderni preobleki še vedno krasi domove in s svojo prijetno toploto in funkcionalnostjo navdušuje nove generacije.

Vrata krušne peči so običajno v drugem prostoru kot sama peč. To omogoča preprosto peko in kurjenje iz hodnika ali kuhinje. Dvojna vrata vodijo v veliko kurišče z obokom oziroma »velbom«. Dno krušne peči je izdelano iz posebnih šamotnih pekovskih plošč namenjenih posebej za krušne in pizza peči. Krušne peči običajno nimajo dimovodnih kanalov, dim pa iz kurišča skozi ustje med zunanjimi in notranjimi vrati prehaja v dimnik.

Seveda krušne peči zaradi svoje masivnosti in velikosti izredno dobro akumulirajo toploto, ki jo v prostor oddajajo še dolgo po koncu gorenja.

KRUŠNE PEČI

GALERIJA KRUŠNIH PEČI