V našem podjetju izdelujemo odprte kamine popolnoma po željah naročnikov. Poslušamo vaše želje in izdelamo odprti kamin, ki bo prilagojen samo vam, vašim željam in načinu uporabe. Izdelamo jih na obrtniški način iz pečarskega šamota, seveda pa ne smejo manjkati kamnita polica, dekorativni tram ali pa kakšen od ostalih priljubljenih dodatkov.

Ponosni pa smo, da lahko svojim kupcem ponudimo tudi odprte kamine nove generacije iz serije BRUNNER URFEUER. Priznani nemški proizvajalec je izdelal serijo modelov odprtih kurišč, ki se ponašajo z dovršeno tehnologijo in številnimi dodatki, ki naredijo uporabo odprtih kaminov URFEUER prijetno in preprosto. Masivna izdelava iz kotlovske pločevine, masivno litoželezno kurišče, loputa za dimne pline, optimalni dovod zraka in zaščita za iskre so samo nekateri dodatki, ki naredijo uporabo ter kaminov uporabniku prijazno. Obzidamo jih individualno po želji naročnika.

Odprti kamini so stalnica v človeških bivališčih in se pojavljajo že od daljne preteklosti. Predstavljajo odprto ognjišče, ki so ga naši predniki prinesli v domovanja in tako v notranjosti omogočili gretje ob ognju in pripravo hrane. Predstavljajo torej najbolj pristno in izvorno ogrevalno napravo, pri kateri najbolje občutimo toplino plamenov. Idealni so tudi za pečenje in pripravo hrane, saj v večjih odprtih kaminih lahko pripravite številne dobrote izpod peke ali pa v njem z malce iznajdljivosti pečete kot v vrtnem kaminu.

Odprti kamini veljajo za ambientalne ogrevalne naprave, ki so namenjene ustvarjanju prijetnega vzdušja in ne pravemu ogrevanju prostora. Izkoristek odprtega kamina namreč običajno ne preseže 30 odstotkov. Kljub prijetnemu občutku pa poudarjamo, da je vgradnja odprtega kamina v moderen zrakotesen objekt s prezračevalnim sistemom brez ustreznih tehničnih ukrepov, lahko problematična.

Odprti kamin kljub svoji navidezni preprosti zgradbi in tehnologiji zahteva natančno načrtovanje in dimenzioniranje kurišča, dimnika in dovoda zraka. Dimniki za odprte kamine so veliko večjih dimenzij od običajnih dimnikov in lahko dosežejo premer tudi do 400 mm ali še več. Enako velja za dovod zraka, saj moramo zagotoviti dovolj velik dotok zraka. Ta je pogoj za optimalno gorenje in z »zračno zaveso« ob odprtini kurišča preprečuje izhod dimnih plinov v prostor.

Ob vgradnji odprtih kaminov pogosto vgradimo tudi napravo za preprečevanje podtlaka. Ta ob morebitnem nastanku podtlaka v prostoru izklopi prezračevalni sistem ali kuhinjsko napo in prepreči izhod dimnih plinov v prostor. Tako je uporaba odprtega kamina varna in brezskrbna.

ODPRTI KAMINI

KATALOGI IN POVEZAVE >

V našem podjetju izdelujemo odprte kamine popolnoma po željah naročnikov. Poslušamo vaše želje in izdelamo odprti kamin, ki bo prilagojen samo vam in vašemu načinu uporabe. Izdelamo jih na obrtniški način iz pečarskega šamota, seveda pa ne smejo manjkati kamnita polica, dekorativni tram ali pa kakšen od ostalih priljubljenih dodatkov.

Ponosni pa smo, da lahko kupcem ponudimo tudi odprte kamine nove generacije iz serije BRUNNER URFEUER. Priznani nemški proizvajalec je izdelal serijo odprtih kurišč, ki se ponašajo z dovršeno tehnologijo in številnimi dodatki, zaradi katerih je uporaba odprtih kaminov URFEUER prijetna in enostavna. Masivna izdelava iz kotlovske pločevine, masivno litoželezno kurišče, loputa za dimne pline, optimalni dovodi zraka in zaščita za iskre so samo nekateri izmed njih. Obzidamo jih individualno po želji naročnika.

GALERIJA ODPRTIH KAMINOV

5/5 - (1 vote)