V pečarstvu Hrovat vam poleg klasičnih lončenih peči in kaminov ponujamo tudi široko izbiro kakovostnih kaminskih peči na drva priznanih evropskih proizvajalcev.

Kaminske peči so industrijsko izdelane prostostoječe sobne ogrevalne naprave, ki se priklopijo neposredno na dimovodno napravo. Njihova obloga je običajno iz pločevine ali litega železa z okrasnimi elementi iz keramike ali naravnega kamna. Modeli kaminskih peči v naši ponudbi se razlikujejo po toplotni moči, obliki, dimenziji, vrsti obloge in ostalih lastnostih. Vsem pa je skupno to, da lahko ogenj v kurišču opazujemo skozi velika vrata s steklom.

Kaminske peči so primerne za dodatno ogrevanje bivalnih prostorov, še posebej so priljubljene v počitniških objektih, kjer je potrebno ohlajene prostore ob prihodu hitro segreti na prijetno bivalno temperaturo.

Kaminske peči prostor ogrevajo s konvekcijo ter neposrednim sevanjem plamena v prostor skozi steklo na vratih. Zunanja površina kaminske peči se hitro segreje in začne prenašati toploto na okoliški zrak v prostoru.

Že kmalu po začetku kurjenja se začne zrak segrevati na toplih površinah peči, hkrati pa prostor segreva tudi direktno sevanje plamena skozi steklo. Večina kaminskih peči ima kurišča za 2-4 kilograme polen. Slabost kaminskih peči je, da se po prenehanju gorenja hitro ohladijo in prenehajo oddajati toploto v prostor. Pri boljših napravah se lahko odločimo za dodatni akumulacijski material, ki rahlo akumulira toploto v notranjost kaminske peči, vendar to še zdaleč ni primerljivo s klasičnimi lončenimi pečmi.

Kaminske peči so preproste za vgradnjo, saj jih enostavno priklopimo na dimnik in že so pripravljene za delovanje. To omogoča tudi enostavno prenosljivost kaminskih peči. Vse kar potrebujemo so priključne cevi in ustrezna dimovodna naprava.

Za kakovostno zgorevanje je seveda zelo pomemben tudi dovod zgorevalnega zraka, ki ga moramo dovesti iz okolice ali iz prezračevanega prostora.

Omeniti moramo tudi RLU (ramuluftunabhängig) kaminske peči, ki so neodvisne od zraka iz prostora. To pomeni, da so še dodatno zatesnjene in primerne za uporabo v objektih z mehanskim prezračevalnim sistemom.

Seveda se kaminske peči med seboj zelo razlikujejo po kakovosti. Pozornemu kupcu je hitro jasno, zakaj so lahko peči v trgovskih centrih tako ugodne. Za kupca najpomembnejša je življenjska doba izdelka, ki je pri kakovostnih kaminskih pečeh neprimerno daljša. Lastnosti, kot so npr. dovod zunanjega zgorevalnega zraka, regulacija zgorevalnega zraka, tesnila, zapiranje vrat, kakovost materiala obloge, kakovost zgorevanja in še mnoge druge, ločijo kakovostne kaminske peči, ki jih dobite pri nas, od tistih, ki jih lahko dobite pri večini trgovcev.

Kakovost naprave se najbolj pokaže pri samem zgorevanju goriva v kurišču. Za popolno zgorevanje je bistvenega pomena visoka temperatura v kurišču, ki jo dosežemo s  kakovostnimi napravami iz klasičnega pečarskega šamota ali iz vermikulita, ki kurišče še dodatno izolira, kar omogoča višje zgorevalne temperature.

Kaminske peči morajo biti tako kot tudi vse ostale sobne ogrevalne naprave profesionalno vgrajene s strani strokovno usposobljenega mojstra pečarja. Ta vam napravo strokovno vgradi, preveri tudi ustreznost dimovodne naprave in svetuje kako napravo pravilno uporabljati. Le z pravilno uporabo strokovno vgrajene kakovostne kaminske peči bodo vaši zimski večeri ob soju plamenov prijetni in brezskrbni.

KAMINSKE PEČI NA DRVA

KATALOGI IN POVEZAVE >

Rate this page