V pečarstvu Hrovat poleg klasičnih lončenih peči in kaminov nudimo tudi široko izbiro kakovostnih kaminskih peči na pelete priznanih evropskih proizvajalcev.

Kaminske peči na pelete so industrijsko izdelane prostostoječe sobne ogrevalne naprave, ki se priklopijo direktno na dimovodno napravo. Njihova obloga je običajno iz pločevine ali litega železa z okrasnimi elementi iz keramike ali naravnega kamna. Modeli kaminskih peči iz naše ponudbe se med seboj razlikujejo po toplotni moči, obliki, dimenziji, vrsti obloge in drugih lastnostih.

Kaminske peči na pelete lahko predstavljajo dodaten vir ogrevanja, okrasijo bivalni prostor in ustvarijo prijeten ambient ali pa so glavni vir ogrevanja za celotno hišo. Zelo so priljubljene tudi v počitniških objektih, saj jih s pomočjo mobilnega telefona lahko vklopimo in krmilimo tudi na daljavo. Večina kaminskih peči na pelete se ponaša s steklom na vratih in tako omogoča tudi opazovanje plamena v kurišču. Peči se razlikujejo tudi po velikosti vgrajenega zalogovnika za pelete, ki pri večini modelov zadošča vsaj za dan delovanja pri polni toplotni moči.

Lesni peleti so zaradi preproste in udobne uporabe, ugodne cene energenta ter majhnih emisij v ozračje v zadnjih letih postali vedno bolj priljubljen energent.

Peleti so ekološko neoporečno, okolju prijazno in čisto gorivo. Ustvarijo izredno malo pepela. Količina pepela je odvisna od gostote in sestave peletov ter od čistoče lesa s čim manj primesmi in lubja.

Izkoristki kaminskih peči na pelete znašajo okoli ali pa celo preko 90 %.

Kaminske peči so preproste za vgradnjo, saj jih enostavno priklopimo na dimnik in že so pripravljene na delovanje. To omogoča tudi preprosto prenosljivost kaminskih peči. Vse, kar potrebujemo, so priključne cevi in ustrezna dimovodna naprava.

Seveda se kaminske peči med seboj zelo razlikujejo po kakovosti. Pozornemu kupcu je hitro jasno zakaj so lahko peči v trgovskih centrih tako ugodne. Za kupca je najpomembnejša življenjska doba izdelka, ki je pri kakovostnih kaminskih pečeh neprimerno daljša. Lastnosti, kot so npr. krmiljenje, dozirni polž, tipala, elektromotorji, dovod zunanjega zgorevalnega zraka, regulacija zgorevalnega zraka, tesnila, zapiranje vrat, kakovost materiala obloge, kakovost zgorevanja in še mnoge druge, ločijo kakovostne kaminske peči, ki jih dobite pri nas od tistih, ki jih lahko dobite pri večini trgovcev. Seveda pa vam nudimo tudi strokovno svetovanje in montažo najustreznejše kaminske peči na pelete in dimovodne naprave.

KAMINSKE PEČI NA PELETE

KATALOGI IN POVEZAVE >

GALERIJA KAMINSKIH PEČI NA PELETE

Rate this page