3 »TOP« dodatki za vaš vrhunski kamin!

18.10.2018 /

Vsi imamo radi ognjišče. To je zapisano v našem DNK. Predstavlja domačnost, toplino in varnost. Je del nas ter naše kulture.

Kamini in peči poosebljajo to kulturo, saj v dom prinašajo občutke, ki so v nas zapisani še iz davne pradavnine, ko so se naši predniki vsak večer zbrali ob ognju in si pripovedovali zgodbe. In do danes se to ni spremenilo. Še vedno se radi zbiramo ob ognju. Ne glede na to, ali je to poletni taborni ogenj, ali zimski kamin, nas ob njem vedno spreletavajo pozitivni občutki. V članku smo predstavili:

  • Dodatek za kamin 1: Polica pred kuriščem
  • Dodatek za kamin 2: Ležišče ob kaminu ali ob peči
  • Dodatek za kamin 3: Niša za drva

O »zimskih« kaminih smo že veliko govorili, zato se bomo danes osredotočili na TOP dodatke, ki kamin iz ogrevalne naprave, spremenijo v vrhunsko izkušnjo.

1. POLICA PRED KURIŠČEM

Polica pred kuriščem

 

Značilne predvsem za vgradne kamine na drva ter lončene peči. Imajo dvojno vlogo, saj poleg okrasnega dodatka, preprečujejo umazaniji in pepelu, da bi padala na tla pred kuriščem. Lahko se nadaljujejo v sedež oz. večjo polico ob ogrevalni napravi. Izdelujemo jih iz številnih materialov, najpogostejši pa so pečnice, naravni kamen in masivna pločevina. Vsekakor uporaben in praktičen dodatek, ki bo estetsko polepšal kamin in obenem prihranil čas.

2. SEDEŽ – LEŽIŠČE OB KAMINU ALI PEČI

Kamini in peči oddajajo prijetno toploto, ki človeka hitro zvabi, da se uleže k toplem ognjišču. Zato je dodatek v obliki police, manjšega sedeža ali pa kar ležišča izjemno priljubljena izbira naših naročnikov. Manjše poličke in sedeži običajno niso ogrevani, z naslonom na toplo steno kamina ali peči pa toplota nežno prežame hrbet.

 

Ležišče ob kaminu oz. sedež ob kaminu

Pod večjimi sedeži ali ležišči lahko tečejo dimni plini, ki površino ogrevajo s spodnje strani in omogočajo ležanje na topli površini, s katerim se razvajamo po hladnem zimskem izletu. Neogrevane poličke oz. sedeži so večinoma leseni, kamniti ali kovinski, medtem ko so ogrevani izdelani iz kamna ali iz pečnic, ki lepo prenašajo toploto na vas in s tem pričarajo prijeten občutek.

3. NIŠA ZA DRVA

Niša za drva ali prostor za drva ob peči

Je kaj hujšega, kot da morate med mrzlim zimskim večerom ven po drva? A če želimo ohranjati ogenj v svojem kaminu, to enostavno moramo storiti. A za vse to obstaja enostavna rešitev. Imenuje se NIŠA ZA DRVA.

Spada med najbolj priljubljene dodatke, ki se ga lahko uporabi za vgradne kamine, lončene peči, štedilnike in ostale ogrevalne naprave. Omogoča enostavno shranjevanje drv v bližini kurišča. Dimenzijo, pozicijo in obliko niše prilagodimo projektu in potrebam naročnika.

Sama niša je lahko ometana, obložena z naravnim kamnom, pečnicami ali keramiko, veliko naročnikov pa se odloči tudi za vgradni boks iz prašno barvane pločevine. Vsekakor pa je to odlična praktična rešitev, ki bo poskrbela, da boste lahko brezskrbno uživali v vrhunski izkušnji kamina brez »mrzlih« izletov v drvarnico.

Rate this post

Rate this post