VZDRŽEVANJE OGREVALNIH NAPRAV: Kamini s kaminskim vložkom

25.01.2019 /

Peči in kamini so naprave, ki nam veliko dajejo, a na drugi strani potrebujejo veliko ljubezni in predvsem pravilno vzdrževanje. Namreč le s tem bodo služile svojemu namenu in v naš dom ter srca prinašala toplino in udobje.

Velikokrat naletimo na vprašanja, kakšno je pravilno vzdrževanje ter na koliko časa je potrebno napravo pregledovati. Iz tega je nastal današnji zapis, ki upamo, da bo odgovoril na nekaj najpogostejših vprašanj.

V prvem delu se bomo dotaknili servisa kaminov s kaminskim vložkom oz. naprave, ki imajo industrijsko jedro.

Pri kaminih so najpogostejša popravila menjava tesnil in menjava šamota znotraj ogrevalne naprave. Pri šamotu se velikokrat zgodi, da zaradi dolgotrajne uporabe poči in potrebna je sanacija. Do t.i. mehanskih poškodb pride največkrat zaradi nepazljivosti uporabnika. Pri nalaganju na ogenj preveč »trdo« v kamin vržemo poleno, zaradi katerega potem pride do poškodbe šamota. Poškodovani del je treba zamenjati, saj le tako ohranjamo 100% efektivnost naprave.

V našem podjetju imamo svojega serviserja, kar predstavlja prednost, saj vam v primeru poškodb ni treba prebrskati celega imenika, ampak se lahko obrnete na nas. Druga prednost pa je v tem, da naš serviser pozna napravo, saj stremimo h konstantnemu izobraževanju z namenom, da bo lahko nudimo najbolj efektivno popravilo. Poudarili pa bi tudi dejstvo, da delamo s takimi dobavitelji, ki so preverjeni in, kjer boste lahko tudi po 10 ali 15 letih, še vedno dobili rezervni del.

Namreč vse pogosteje se dogaja, da ogrevalne naprave, ki jih kupimo v spletnih trgovinah ali v večjih trgovskih centrih, po 3 ali 4 letih nimajo več rezervnih delov. Podjetje je lahko propadlo ali zamenjalo produkt, vi pa se znajdete v slepi ulici. Še posebej se to rado dogaja v času zime, ko želimo z napravo ogrevati hišo, nato pa ugotovimo, da je potrebna popravila, rezervnega dela pa nikjer. Zato vam polagamo na srce, da že v procesu nakupa preverite vse servise in dobavitelje, da kasneje ni zagat.

LJUBEZEN IN PRAVILNA UPORABA ZA DOLGO ŽIVLJENJSKO DOBO

Največ pa še vedno lahko storite sami. S pravilno uporabo in rednim čiščenjem bo vaš kamin brez težav deloval leta in leta. Kot pri vseh stvareh velja, da če mu dajemo ljubezen, nam jo bo vračal v obliki toplote in udobja. No, če pa se mu kaj zgodi, smo pa za vas vedno na voljo.

Rate this post

Rate this post