Prednosti vrtnega kamina in kako ga umestiti na vaš vrt

26.06.2020 /

Vrtni kamini imajo dva pomena. So popoln izdelek za vse, ki ljubite žar, ter s svojim videzom arhitekturno dopolnijo vrt.

S pravilno postavitvijo postanejo središče vrta, kjer se družite s prijatelji, uživate z družino ali pa priredite poslovno zabavo.

Vsekakor pa zidani vrtni žar ni samo to, temveč zaradi svojih lastnosti poseduje še veliko drugih prednosti.

Preberite si jih v spodnjih vrsticah:

  • Odporen je na večino vremenskih pojavov, svetujemo pa, da ga med zimo vseeno zaščitite pred vlago in zmrzaljo

  • Je enostaven za čiščenje

  • Kot smo že omenili, s pravo postavitvijo, arhitekturno nadgradi vaš vrt

  • Z njim imate lahko »podpeko«, pečete nad ogljem, ali pa priredite peko nad odprtim ognjem

  • Poznamo veliko vrst in oblik vrtnih kaminov in zagotovo boste našli takega, ki vam bo ustrezal tako s funkcionalnostjo kot tudi z izgledom

  • Za postavitev ne potrebujete posebnih predpriprav. Dovolj je že trdna ravna površina. Le v primeru večjih in težjih kaminov je priporočena betonska plošča, saj s tem preprečimo ugrezanje.

V drugem delu članka smo odgovorili še na nekaj najpogostejših vprašanj, ki jih je treba odgovoriti, preden se odločimo za nakup vrtnega kamina!

Umestitev vrtnega kamina na vrt

Vrtni kamin moramo postaviti strateško, glede na svoje potrebe. Paziti moramo, da je ognjevaren, kar pomeni, da ne sme biti v neposredni bližini objekta.

Prav tako je pomembno, da ga ne postavimo poleg sedišč, saj bo dim motil goste, poleg tega pa je s tem poskrbljeno tudi za njihovo varnost.

Priporočamo tudi, da vrtni kamin ni v neposredni bližini vrtnin oz. drugih vrtnih rastlin, saj jih lahko dim in vročina poškodujeta.

Lahko vrtni kamin postavim sam, ali za to potrebujem izvajalca?

Pravzaprav poznamo tri možnosti.

Prvi možnosti lahko rečemo SAM SVOJ MOJSTER. V naši spletni trgovini VSE ZA KAMIN, ponujamo široko paleto materialov, s katerimi si lahko zgradite svoj lastni vrtni kamin.

V primeru, da se odločite za gradnjo lastnega kamina, priporočamo, da si naredite natančen načrt gradnje. S tem ne samo preprečimo lepotne napake, temveč tudi poskrbimo, da vse pravilno deluje in predvsem, da je kamin ognjevaren.

Druga možnost so TIPSKI KAMINI, ki so sestavljeni iz različnih montažnih delov, ki jih sestavimo sami. Ta opcija je odlična, če želite kvaliteten izdelek, obenem pa nimate časa ali znanja, da bi si zgradili svojega. Tipski kamin lahko sestavite sami, ali pa se za to dogovorite z izvaljalcem.

Tretja možnost pa so unikatni vrtni kamini. Z drugimi besedami to pomeni, da vam vaš sanjski vrtni kamin naredijo naši pečarski mojstri. S tem dobite zares unikatni ter kakovosten izdelek, ki vam bo služil vrsto let. Če se zanimate za tak tip projekta, nas lahko kontaktirate TUKAJ.

Iz katerih delov je sestavljen vrtni kamin?

Osnovni tip je sestavljen iz dimnika, kurišča in podnožja. Navadno je izdelan iz opeke, betona, pločevine in šamota.

Poleg osnovnih komponent je navadno v spodnjem delu kamina prostor za drva ali oglje. V notranjosti nad kuriščem pa je nameščena rešetka.

Dodatno opremo sestavljajo orodje za čiščenje kamina in posebne posode, ki jih lahko postavimo direktno na žerjavico.

Večji kamini se ponašajo tudi z odlagalno polico, kamor odlagamo pečeno meso, pripravljamo zelenjavo ipd.

Upamo, da smo vam s tem odgovorili na najpogostejša vprašanja v zvezi z vrtnimi kamini. Za več informacij kliknite TUKAJ ali pa nas kontaktirajte preko emaila ali telefonske številke TUKAJ.

Se slišimo!

Rate this post

Rate this post