Lončene in krušne peči so že več stoletij del naše tradicije. Tako kot pred davnimi časi, jih tudi danes še vedno izdelujemo mojstri pečarji.

Tistim najzahtevnejšim ponujamo UNIKATNE LONČENE PEČI HROVAT, kjer vsako podrobnost prilagodimo željam in zahtevam.

Za vse tiste, ki pa iščete hitro in preprosto izbiro svoje lončene peči nudimo MPH – MASIVNE LONČENE PEČI HROVAT. Prepričajo s kakovostnimi vrati, skrbno izbranim pečarskim materialom, na voljo pa so tudi številni dodatki in prilagoditve v skladu z željami naročnika. Vse modele masivnih lončenih peči Hrovat z osnovnimi lastnostmi si lahko ogledate na dnu te strani.

Če imate na voljo zelo malo prostora in potrebujete peč z nizko toplotno močjo, bo za vas idealna ponudba SISTEMSKIH PEČI HROVAT – SPH. Odlikuje jih izredno kompaktna izdelava in izredna sposobnost akumulacije toplote, to pa je idealno za nizkoenergijske objekte.

Za vse nostalgike in mojstre peke kruha in ostalih dobrot pa so na voljo tudi KRUŠNE PEČI v tradicionalni ali moderni obliki.

Lončene peči so z leti postale vrhunske ogrevalne naprave z visokim izkoristkom in prijetnim vplivom na toplotno in bivalno ugodje človeka. Kaj je lahko sploh bolj prijetno od hladnega zimskega večera, ki ga preživite ob prijetni toploti lončene peči? Lončene peči so idealna izbira za prave kurjače, ki želijo z njo ogreti bivalni prostor in bodo peč kurili redno. Ob rednem kurjenju je peč vseskozi topla in nežno greje prostor s prijetnim sevanjem. Lončene peči so lahko tradicionalne ali pa povsem moderne, saj se z uporabo modernih oblik in različnih materialov prilagajamo aktualnim arhitekturnim trendom. Včasih težko ločimo  med kaminom ali pečjo, saj je edina razlika v notranjosti. Njihova največja prednost je akumulacija toplote, ki prinaša nežno toplotno sevanje še dolge ure po prenehanju gorenja. Zaradi nežnega sevanja toplote prostorov ne pregrevajo in so idealna izbira za nizkoenergijske in pasivne hiše.

Izdelava lončene peči zahteva veliko tehničnega in rokodelskega znanja. Peč mora biti pravilno dimenzionirana, načrtovana in izdelana, da bo dobro in nemoteno delovala. Jedro vsake naše peči je obrtniško izdelano masivno kurišče iz kompaktnih modulov iz pečarskega šamota. To zagotavlja odpornost na vse mehanske in toplotne obremenitve ter dolgo življenjsko dobo peči. Pri modernih pečeh so izredno pomembna tehnično dovršena vrata s steklom, ki omogočajo lep pogled na ogenj v kurišču. Skozi vrata v kurišče prihaja zgorevalni zrak, ki skrbi za učinkovito in čisto gorenje. S tem naše peči dosežejo visok izkoristek, steklo na vratih pa ostane čisto. Za tiste nostalgične pa so še vedno na voljo tudi klasična litoželezna vrata. Vroči dimni plini iz kurišča potujejo skozi sistem masivno grajenih akumulacijskih kanalov iz pečarskega šamota. Vroči dimni plini na tej poti oddajajo toploto, ki se shrani v šamotu. To omogoča oddajanje toplote v prostor še dolge ure po prenehanju gorenja. Tradicionalni material za izdelavo lončenih peči so ročno izdelane pečnice, ki so lahko prave umetnine. Nudimo široko izbiro pečnic priznanih proizvajalcev vse od tradicionalnih pa do izredno modernih izvedb z velikimi formati. Pri izdelavi modernih peči pa poleg pečnic uporabljamo še številne druge materiale, ki omogočajo, da vsako peč prilagodimo željam naročnika. Velika vrata s steklom ter uporabljeni moderni materiali za gradnjo končni videz lončene peči popolnoma približajo videzu kamina. Veliko naročnikov se odloči ravno za to kombinacijo – prijetno nežno ogrevanje lončene peči in moderen videz kamina. Lončene peči večino toplote shranijo v notranjosti in jo počasi oddajajo v prostor. Moderna izvedba peči s steklenimi vrati omogoča, da manjši delež toplote v prostor peč odda tudi z neposrednim sevanjem skozi steklo kurišča. Peči toploto oddajajo 8, 12 ali pa celo 24 ur po prenehanju gorenja. Čas akumulacije toplote je odvisen od izvedbe lončene peči.

Lončene peči so z leti razvoja postale tehnično dovršene ogrevalne naprave. Hkrati pa so zaradi svojega nežnega in prijetnega oddajanja toplote ohranile pridih domačnosti. Za lončene peči se odloča vedno več naročnikov, še posebej pa so priljubljene v nizkoenergijskih hišah. Glavne prednosti naših lončenih peči so:

  • Prijetna sevalna toplota, ki ne ogreva zraka, temveč z nežnim toplotnim sevanjem ogreva stene in predmete v prostoru ter ljudi. Dokazano je, da takšno toplotno sevanje prijetno vpliva na človeški organizem in pomirja. Občutek pri stanju ob naši peči je podoben tistemu ob sevanju sončnih žarkov.
  • Naše lončene peči so namenjene tistim, ki želijo ogrevati. Dimni plini pred vstopom v dimnik v dimnih kanalih oddajajo toploto, ki se shrani v šamotu. Zato je izkoristek v pečeh izredno visok, emisije pa zelo nizke.
  • Nizka toplotna moč zaradi nežnega oddajanja toplote omogoča vgradnjo v vse vrste objektov, tudi tiste z najnižjimi toplotnimi potrebami. Ob kurjenju se toplota shrani v šamotu in peč jo nežno oddaja 8, 12 ali celo 24 ur. To pomeni, da lahko naložite na ogenj le enkrat ali dvakrat dnevno, peč pa toploto oddaja cel dan.
  • Najvišja kakovost vgrajenih materialov, ki omogočajo dolgo življenjsko dobo ter optimalno delovanje lončenih peči. Že vrsto let uporabljamo pečarski šamot, malte, lepila in ostale materiale priznanih evropskih podjetij (Ortner, Rath, Brula, Kandern).
  • Vse naše lončene peči imajo vrhunska vrata priznanih evropskih proizvajalcev (Spartherm, Brula, WGS, Hoxter), ki omogočajo optimalno delovanje in enostavno nalaganje goriva. Na voljo so številni formati in velikosti vrat, tudi izredno velikih dimenzij, ki ustvarijo dih jemajoč pogled na ogenj. Regulacija dovoda zraka na vratih uporabniku omogoča nadzor nad procesom zgorevanja.
  • Izdelava lončene peči zahteva veliko več tehničnega in rokodelskega znanja kot vgradnja kamina s kaminskim vložkom. Ponosni smo na to, da imamo v svojih vrstah izredno izurjene mojstre pečarje, ki jim je izdelava lončenih peči v veselje in užitek. Izvedba je strokovna in tehnično brezhibna.

UNIKATNE LONČENE PEČI HROVAT

KATALOGI IN POVEZAVE >

Lončene peči za perfekcioniste z lastno vizijo in idejami. Za tiste, ki želijo ogrevati, kuriti z drvmi, biti v stiku z ognjem in naravo.

Tradicionalna izvedba lončenih peči nas spominja na preteklost, moderna izvedba pa nas popelje v prihodnost. Izdelane so po vaših željah in prilagojene vašemu ambientu.

Široka ponudba materialov omogoča izvedbo lončene peči, kot ste si jo vedno želeli. Moderna izvedba peči z videzom kamina omogoča vgradnjo peči v najmodernejše ambiente.

Začne se z vašimi željami, ki jim v pri nas prisluhnemo, dodamo še svoje izkušnje in znanje ter podamo predlog rešitve, ki je prilagojena prav vam. Naši mojstri pečarji pa s strokovno vgradnjo poskrbijo, da ideja postane resničnost in vaša hiša postane dom.

MASIVNE LONČENE PEČI HROVAT

KATALOGI IN POVEZAVE >

Masivne lončene peči Hrovat MPH so plod razvoja, testiranj, uporabe najnovejše tehnologije in materialov ter dolgih let obrtniških izkušenj naših mojstrov pečarjev.

Omogočajo hitro in preprosto izbiro lončene masivne peči, hkrati pa ohranjajo visoko kakovost in raznolikost, ki krasijo naše unikatne lončene peči.

Glavna prednost naših Masivnih lončenih peči Hrovat je v modernem designu, vrhunski kakovosti in enostavni izbiri modelov ter dodatkov. Zaradi masivne šamotne notranjosti izredno dobro akumulirajo toploto – kar do 80 % toplote se akumulira v šamotu, kar omogoča vgradnjo v objekte z najnižjimi toplotnimi potrebami.

Masivne lončene peči Hrovat so izdelane na enak način kot Unikatne lončene peči Hrovat. So zelo prilagodljive. Ključna razlika je v tem, da ponujamo pri Masivnih lončenih pečeh Hrovat osnovne modele, pri Unikatnih lončenih pečeh Hrovat pa nudimo možnost izbire vseh sestavnih elementov od začetka do konca.

Na voljo so modeli:

  • Tower – ravno steklo
  • Corner – kotno steklo
  • Tunel – obojestransko steklo
  • Tower Chef – peči, ki omogočajo občasno peko v kurišču (tehnične prilagoditve, ki omogočajo lažjo in boljšo peko v kurišču)

Vsi modeli so na voljo v številnih velikostih, ki se razlikujejo po toplotni moči, velikosti vrat in kurišča ter v prostoru, ki ga potrebujemo za njihovo postavitev.

Pri vseh izvedbah lahko izberete številne dodatke, ki omogočajo pravo eleganco peči v kombinaciji s popolno funkcionalnostjo.

TOWER PIKO

Dimenzija peči (Š × G × V): 60 × 60 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 28 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 160 mm
Dovod zraka: Ⲫ 125 mm
Toplotna moč: 2,0–2,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 5-6 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER MINI

Dimenzija peči (Š × G × V): 65 × 65 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 33 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 180 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 2,5–3,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 6-7 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER MINI HORIZONTAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 65 × 65 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 33 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 180 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 2,5–3,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 6-7 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER MINI VERTICAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 65 × 65 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 33 × 55 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 180 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 2,5–3,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 6-7 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER MIDI

Dimenzija peči (Š × G × V): 80 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 44 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,0–3,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 7-8 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER MIDI HORIZONTAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 80 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 44 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,0–3,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 7-8 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER MIDI VERTICAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 80 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 44 × 55 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,0–3,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 7-8 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER MIDI +

Dimenzija peči (Š × G × V): 91 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 55 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,5–4,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 8-9 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER MIDI + HORIZONTAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 91 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 55 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,5–4,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 8-9 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER MAXI

Dimenzija peči (Š × G × V): 105 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 66 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 4,0–4,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 9-10 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER MAXI HORIZONTAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 105 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 66 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 4,0–4,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 9-10 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER PANORAMA

Dimenzija peči (Š × G × V): 120 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 77 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 250 mm
Dovod zraka: min. Ⲫ 150 mm (priporočeno Ⲫ 160 – 180 mm)
Toplotna moč: 4,5–5,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 10-11 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER PANORAMA HORIZONTAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 120 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 77 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 250 mm
Dovod zraka: min. Ⲫ 150 mm (priporočeno Ⲫ 160 – 180 mm)
Toplotna moč: 4,5–5,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 10-11 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER PANORAMA MAXI

Dimenzija peči (Š × G × V): 130 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 88 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 250 mm
Dovod zraka: min. Ⲫ 150 mm (priporočeno Ⲫ 160 – 180 mm)
Toplotna moč: 5,0–5,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 11-12 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TOWER PANORAMA MAXI HORIZONTAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 130 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 88 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 250 mm
Dovod zraka: min. Ⲫ 150 mm (priporočeno Ⲫ 160 – 180 mm)
Toplotna moč: 5,0–5,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 11-12 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER MINI

Dimenzija peči (Š × G × V): 68 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 33 × 33 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 180 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 2,5–3,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 6-7 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER MINI VERTICAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 68 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 33 × 33 × 55 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 180 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 2,5–3,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 6-7 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER MIDI

Dimenzija peči (Š × G × V): 85 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 44 × 33 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,0–3,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 7-8 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER MIDI HORIZONTAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 85 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 44 × 33 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,0–3,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 7-8 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER MIDI +

Dimenzija peči (Š × G × V): 85 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 55 × 33 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,5–4,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 8-9 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER MIDI + HORIZONTAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 85 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 55 × 33 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,5–4,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 8-9 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER CUBE

Dimenzija peči (Š × G × V): 85 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 44 × 44 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,75–4,25 kW
Količina drv za eno nalaganje: 8,5-9,5 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER CUBE MAXI

Dimenzija peči (Š × G × V): 85 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 55 × 44 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 4,0–4,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 9-10 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER MAXI

Dimenzija peči (Š × G × V): 90 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 58 × 39 × 45 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 4,0–4,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 9-10 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER PANORAMA

Dimenzija peči (Š × G × V): 100 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 66 × 33 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 4,5–5,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 10-11 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER PANORAMA HORIZONTAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 100 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 66 × 33 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: min. Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 4,5–5,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 10-11 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER PANORAMA MAXI

Dimenzija peči (Š × G × V): 110 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 77 × 33 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 250 mm
Dovod zraka: min. Ⲫ 150 mm (priporočeno Ⲫ 160 – 180 mm)
Toplotna moč: 5,0–5,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 11-12 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER PANORAMA MAXI HORIZONTAL

Dimenzija peči (Š × G × V): 110 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 77 × 33 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 250 mm
Dovod zraka: min. Ⲫ 150 mm (priporočeno Ⲫ 160 – 180 mm)
Toplotna moč: 5,0–5,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 11-12 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CORNER GIGA

Dimenzija peči (Š × G × V): 100 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × G × V): 66 × 44 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 250 mm
Dovod zraka: min. Ⲫ 150 mm (priporočeno Ⲫ 160 – 180 mm)
Toplotna moč: 5,0–5,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 11-12 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TUNEL MINI

Dimenzija peči (Š × G × V): 65 × 65 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 33 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 180 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,0–3,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 7-8 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TUNEL MIDI

Dimenzija peči (Š × G × V): 80 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 44 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 3,5–4,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 8-9 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TUNEL PANORAMA

Dimenzija peči (Š × G × V): 91 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 55 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 4,0–4,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 9-10 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

TUNEL PANORAMA MAXI

Dimenzija peči (Š × G × V): 105 × 68 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 66 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 4,5–5,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 10-11 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CHEF TOWER MIDI

Peč za občasno peko v kurišču.
Dimenzija peči (Š × G × V): 98 × 77 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 44 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 2,5–3,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 9-10 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CHEF TOWER MIDI VERTICAL

Peč za občasno peko v kurišču.
Dimenzija peči (Š × G × V): 98 × 77 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 44 × 44 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: Ⲫ 150 mm
Toplotna moč: 2,5–3,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 9-10 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CHEF TOWER MAXI

Peč za občasno peko v kurišču.
Dimenzija peči (Š × G × V): 109 × 77 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 55 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: min. Ⲫ 150 mm (priporočeno Ⲫ 160 – 180 mm)
Toplotna moč: 3,0–3,5 kW
Količina drv za eno nalaganje: 11-13 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

CHEF TOWER GIGA

Peč za občasno peko v kurišču.
Dimenzija peči (Š × G × V): 120 × 77 × 200 cm
Dimenzija vrat (Š × V): 66 × 33 cm
Izhod dimnih plinov: Ⲫ 200 mm
Dovod zraka: min. Ⲫ 150 mm (priporočeno Ⲫ 160 – 180 mm)
Toplotna moč: 3,5–4,0 kW
Količina drv za eno nalaganje: 13-15 kg
Izkoristek: > 80 %
Čas toplotne akumulacije: 8–12 ur

Modeli so prikazani v osnovni izvedbi ali z dodatnimi dekorativnimi elementi. Vsak model se lahko dodatno prilagodi željam, stilu in potrebam naročnika. Mere in ostali podatki o modelih so zgolj informativne narave. Končne mere lahko vedno prilagodimo razmeram na objektu.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako so izdelane lončene peči?

Izdelava lončene peči zahteva veliko tehničnega in rokodelskega znanja. Jedro vsake naše peči je obrtniško izdelano masivno kurišče iz kompaktnih modulov iz pečarskega šamota. Pri modernih pečeh so izredno pomembna tehnično dovršena vrata s steklom, ki omogočajo lep pogled na ogenj v kurišču. Skozi vrata v kurišče prihaja zgorevalni zrak, ki skrbi za učinkovito in čisto gorenje. S tem naše peči dosežejo visok izkoristek, steklo na vratih pa ostane čisto. Za tiste nostalgične pa so še vedno na voljo tudi klasična litoželezna vrata. Vroči dimni plini iz kurišča potujejo skozi sistem masivno grajenih akumulacijskih kanalov iz pečarskega šamota. Tradicionalni material za izdelavo lončenih peči so ročno izdelane pečnice, ki so lahko prave umetnine. Pri izdelavi modernih peči pa poleg pečnic uporabljamo še številne druge materiale, ki omogočajo, da vsako peč prilagodimo željam naročnika.

Zakaj se v osnovi uporablja lončena peč?

Lončena peč je vrhunska ogrevalna naprava. Je del naše tradicije že več stoletij in kot pred davnimi časi, jih tudi danes še vedno izdelujemo mojstri pečarji. Njihova največja prednost je akumulacija toplote, ki prinaša nežno toplotno sevanje še dolge ure po prenehanju gorenja. Lončene peči so z leti postale vrhunske ogrevalne naprave z visokim izkoristkom in prijetnim vplivom na toplotno in bivalno ugodje človeka. Kaj je lahko sploh bolj prijetno od hladnega zimskega večera, ki ga preživite ob prijetni toploti lončene peči?

Koliko v povprečju stanejo lončene peči?

Cena lončene peči je odvisna od številnih dejavnikov med katerimi so najpomembnejši velikost peči, oblika peči, željena primarna funkcija peči, izbira materiala za obzidavo peči ter lokacija montaže. Pomemben faktor definiranja končne cene so pri tradicionalnih izvedbah lončenih peči pečnice, ki so tradicionalen, ročno izdelan produkt s posebno dodano vrednostjo. Vedno bolj popularne so tudi modernejše in ugodnejše lončene peči izdelane iz ometanih masivnih šamotnih plošč. Povprečna cena moderne »minimalistične« ometane peči znaša ca. 4.000,00 do 5.000,00 €, medtem ko je cena povprečne lončene peči iz pečnic nekje med 6.000,00 – 8.000,00 €.

Komu vse so namenjene lončene peči?

Lončene peči so idealna izbira za prave kurjače, ki želijo z njo ogreti bivalni prostor in bodo peč kurili redno. Ob rednem kurjenju je peč vseskozi topla in nežno greje prostor s prijetnim sevanjem. Zaradi nežnega sevanja toplote prostorov ne pregrevajo in so idealna izbira za nizkoenergijske in pasivne hiše.

5/5 - (2 votes)