SPARTHERM

Podjetje Spartherm iz Nemčije je vodilno evropsko podjetje za izdelavo kaminskih vložkov na drva, kaminskih kaset na drva, kaminskih peči na drva ter kaminov na bioetanol iz serije Ebios. Imajo izredno širok izbor vrhunskih naprav, ki jih krasita inovativnost in najvišja kvaliteta. So motor celotne branže na evropskem nivoju, saj s svojimi novostmi in inovacijami dajejo zgled ostalim podjetjem.

Podjetje je leta 1986 v kraju Melle v Nemčiji ustanovil Gerhard Manfred Rokossa. Ob ustanovitvi je imelo podjetje 2 zaposlena. Danes Spartherm zaposluje okoli 900 ljudi v Nemčiji in na Poljskem. Letni promet podjetja znaša okoli 60 milijonov evrov. Vsako leto izdelajo 60.000 kaminskih vložkov, peči in ostalih izdelkov, ki jih izvažajo v 50 držav po svetu.

Sedež podjetja je še vedno v mestu Melle, kjer ima podjetje proizvodni obrat, skladišče, upravo ter razstavni prostor s skupno površino 22.500 m². Proizvodnja se lahko pohvali z najmodernejšimi proizvodnimi napravami in procesi, inovativno CAD-tehnologijo, kompleksnimi 3D-programi in CNC-napravami. Kljub najmodernejši tehnologiji so nekateri deli še vedno izdelani ročno, tako kot to veleva tradicija. Na sedežu podjetja elemente za naprave tudi polirajo, galvanizirajo in lakirajo.

Na Poljskem, v kraju Strzelce Krajenskie, izdelajo približno 250 naprav dnevno. Za izdelavo naprave potrebujejo zgolj 45 minut. Dnevno se med obema proizvodnima obratoma Spartherma vozijo trije polni tovornjaki, ki med lokacijama prevažajo sestavne dele za dokončanje ogrevalnih naprav.

Številke o letnih porabah surovin nazorno prikažejo velikost in obseg podjetja Spartherm. V enem letu porabijo 11.000 ton jekla, 42.000 ton posebne potopne barve, 6.000 m² keramičnega stekla in 40.000 steklenih oblikovancev v kotni, okrogli ali prizmatični obliki.

Naši svetovalci in monterji njihove naprave zelo dobro in podrobno poznajo in jih zaradi tega tudi z veseljem priporočijo. Le, če si sam prepričan v kvaliteto nekega produkta, si ga sposoben pravilno predstaviti, zagovarjati njegove prednosti in morebitne slabosti ter na koncu kvalitetno izvesti njegovo vgradnjo.

Naše podjetje je že več kot 20 let uradni uvoznik in zastopnik ter serviser za izdelke podjetja Spartherm. Zaupamo v njihove produkte, saj jih dobro poznamo. Zato lahko ogrevalno napravo Spartherm zagotovo priporočimo tudi najzahtevnejšim kupcem.

Pogosta vprašanja in odgovori

Po čem je najbolj prepoznavno podjetje Spartherm?

Podjetje Spartherm iz Nemčije je vodilno evropsko podjetje za izdelavo kaminskih vložkov na drva, kaminskih kaset na drva, kaminskih peči na drva ter kaminov na bioetanol iz serije Ebios. Imajo izredno širok izbor vrhunskih naprav, ki jih krasita inovativnost in najvišja kvaliteta. So motor celotne branže na evropskem nivoju, saj s svojimi novostmi in inovacijami dajejo zgled ostalim podjetjem. Naše podjetje je uvoznik, zastopnik in uradni serviser za izdelke Spartherm že od sredine 90ih let.

Ali so izdelki podjetja Spartherm kvalitetni in dolgo obstojni?

Kaminski vložki Spartherm so med najkvalitetnejšimi na trgu njihova življenjska doba pa je močno nad povprečjem naprav na evropskem tržišču. Spartherm s svojimi inovacijami in pristopi skrbi za razvoj kvalitete in tehnologije na področju kaminskih vložkov, peči in ostalih naprav. Njihovi izdelki so na najvišjem kakovostnem nivoju saj ne prisegajo na kompromise. Naprave, ki smo jih vgradili pred več kot 20 leti so še vedno v uporabi in ob pravilni uporabi in vzdrževanju nemoteno služijo zadovoljnim uporabnikom.

Ali vaše podjetje montira naprave podjetja Spartherm?

Da. Naše podjetje je že več kot 20 let uradni uvoznik in zastopnik ter serviser za izdelke podjetja Spartherm. Zaupamo v njihove produkte, saj jih dobro poznamo. Zato lahko ogrevalno napravo Spartherm zagotovo priporočimo tudi najzahtevnejšim kupcem. Naši svetovalci in monterji njihove naprave zelo dobro in podrobno poznajo in jih zaradi tega tudi z veseljem priporočijo. Le, če si sam prepričan v kvaliteto nekega produkta, si ga sposoben pravilno predstaviti, zagovarjati njegove prednosti in morebitne slabosti ter na koncu kvalitetno izvesti njegovo vgradnjo. Vse naprave iz ponudbe podjetja Spartherm lahko vgradimo ali dobavimo brez montaže.

Ali vaše podjetje nudi servis naprav podjetja Spartherm?

Da. Pečarstvo Hrovat je uradni serviser za Spartherm izdelke že dolga leta. Naše podjetje ima usposobljene serviserje, ki že leta skrbijo za vzdrževanje Sparthermovih naprav v Sloveniji in obmejnih regijah sosednjih držav. Redno se izobražujemo tudi na tehničnih šolanjih v Nemčiji.

spartherm

5/5 - (3 votes)