Pečarstvo Hrovat

Pečarstvo Hrovat
SQ
Mojster
Klub mojstrov
 

Tehnika

Novost

Kaminske peči na pelete

V pečarstvu Hrovat Vam poleg klasičnih lončenih peči in kaminov ponujamo tudi široko ponudbo kvalitetnih kaminskih peči. Med njimi so vedno bolj priljubljene kaminske peči na lesne pelete.

Lesni peleti so zaradi enostavne in komfortne uporabe, ugodne cene energenta ter majhnih emisij v ozračje v zadnjih letih postali vedno bolj priljubljen energent. Zelo priljubljene so tudi sobne ogrevalne naprave na pelete kot so kaminske peči. Vedno pogosteje se kupci odločajo za nakup kaminskih peči na pelete s toplovodnih izmenjevalcem, ki omogoča ogrevanje celotne hiše in pripravo tople sanitarne vode.

Kaminske peči so industrijsko izdelane prostostoječe sobne ogrevalne naprave, ki se priklopijo direktno na dimovodno napravo. Njihova obloga je običajno iz pločevine ali litega železa z dekoracijskimi elementi iz keramike ali naravnega kamna. Modeli kaminskih peči iz naše ponudbe se med seboj razlikujejo po toplotni moči, obliki, dimenziji, vrsti obloge in ostalih lastnostih. Zelo pogosto se pri kaminskih pečeh na pelete pojavljajo izvedbe z toplovodnim izmenjevalcem.

Lesni peleti – ekološko in cenovno ugodno gorivo

Lesne pelete izdelujejo tako, da suho žaganje, ki nastane kot odpadek pri predelavi lesa, stisnejo in zlepijo z naravnimi lepili na osnovi škroba v majhne kose valjaste oblike premera okoli 6 mm in dolžine do 30 mm. Tako izdelani peleti so ekološko neoporečni, so okolju prijazno in čisto gorivo. Pepela je izredno malo. Količina pepela je odvisna od gostote in sestave peletov, od čistoče lesa s čim manj primesmi in lubja. Pelete dobavljajo v 15-kilogramskih vrečah ali s cisternami v primeru, da imate doma poseben skladiščni prostor za pelete.

1kg peletov = 2 l kurilnega olja, 650 kg peletov = 1 m³, 1 kg peletov = 4,9 kWh

Kvaliteta lesnih peletov

Tako kot pri kaminskih pečeh se na trgu tudi pri lesnih peletih pojavlja roba različne, v določenih primerih že močno vprašljive kvalitete .V Pečarstvu Hrovat vam priporočamo, da v peletnih pečeh uporabljate le lesne pelete visoke kvalitete, ki ustrezajo normam in predpisom. Tako se lahko izognete problemom z delovanjem kaminske peči, do katerih lahko pride pri uporabi nekakovostnega goriva.

Način ogrevanja prostora

Kaminske peči na pelete lahko predstavljajo dodaten vir ogrevanja, okras bivalnega prostora za ustvarjanje prijetnega ambienta ali pa glavni vir ogrevanja za celotno hišo. Zelo so priljubljene tudi v počitniških objektih, saj jih s pomočjo mobitela lahko vklopimo in krmilimo tudi na daljavo. Večina kaminskih peči na pelete se ponaša s steklom na vratih in tako omogoča opazovanje plamena v kurišču. Medsebojno se peči razlikujejo tudi po velikosti vgrajenega zalogovnika za pelete, ki pri večini modelov zadošča vsaj za dan delovanja pri polni toplotni moči.

Kaminske peči na pelete prostor ogrevajo s konvekcijo ter z direktnim sevanjem plamena v prostor skozi steklo na vratih. Zunanja površina kaminske peči se hitro segreje in začne prenašati toploto na okoliški zrak v prostoru. Pri boljših modelih prihaja zrak iz prostora tudi v notranjost peči med kurišče in zunanjo oblogo kjer se hitro segreje in nato skozi odprtine v oblogi peči prehaja nazaj v prostor. To kroženje pri peletnih pečeh večinoma s pomočjo dodatnega ventilatorja za vzpostavitev mehanske konvekcije.

Izkoristek

Izkoristki kaminskih peči na pelete znašajo okoli ali pa celo preko 90 %.

Enostavna montaža

Kaminske peči so enostavne za montažo, saj jih enostavno priklopimo na dimnik in že so pripravljene na delovanje. To omogoča tudi enostavno prenosljivost kaminskih peči. Vse kar potrebujemo so priključne cevi in ustrezna dimovodna naprava.

Opazne razlike v kvaliteti kaminskih peči

Seveda se kaminske peči med seboj močno razlikujejo po kvaliteti. Pozornemu kupcu je hitro jasno zakaj so lahko peči v trgovskih centrih tako ugodne. Za kupca najpomembnejša je življenjska doba izdelka, ki je pri kvalitetnih kaminskih pečeh neprimerno daljša. Lastnosti kot so npr. krmiljenje, dozirni polž, tipala, elektromotorji, dovod zgorevalnega zraka od zunaj, regulacija zgorevalnega zraka, tesnila, zapiranje vrat, kvaliteta materiala obloge, kvaliteta zgorevanja in še mnoge druge ločijo kvalitetne kaminske peči, ki jih dobite pri nas od tistih, ki jih lahko dobite pri večini trgovcev. Seveda pa Vam pri nas nudimo tudi strokovno svetovanje, preračun in montažo za Vas primerne kaminske peči na pelete in dimovodne naprave.

Zgradba in delovanje kaminskih peči na pelete iz naše ponudbe

  1. Kurišče z zgorevalno skodelico

Kurišče iz litega železa ali šamota je masivno izdelano in ima tako dolgo življenjsko dobo. Enako velja tudi za zgorevalno skodelico iz litega železa.

  1. Dogorevanje lesnih peletov

Material, oblika in posebne odprtine zgorevalne skodelice omogočajo unčinkovito dogorevanje. S tem znižamo porabo lesnih peletov, zvišamo moč naprave in zmanjšamo škodljive emisije v ozračje.

  1. Avtomatsko čiščenje zgorevalne skodelice

Glede na pogostost kurjenja in izbrano toplotno moč naprave se avtomatsko izvede čiščenje zgorevalne posodice. Skozi posebne odprtine za dovod zgorevalnega zraka doteka zrak in s tem očisti odprtine in celotno zgorevalno skodelico. Pepel pri tem pade v posodo za pepel pod kuriščem.

  1. Zalogovnik za pelete

Prostoren zalogovnik za pelete peči zagotavlja avtonomno peči delovanje pri nazivni toplotni.

  1. Sistem za doziranje peletov

Pomemben sklop celotnega sistema, kjer pri nizkocenovnih pečeh pogosto prihaja do okvar. Sistemi za doziranje peletov v naših pečeh so narejeni iz kvalitetnih materialov. Omogočajo enakomerno doziranje peletov neodvisno od njihove velikosti. Sistem proizvajalca Palazzetti omogoča tudi doziranje lesnega prahu, ki ostane od peletov. Tako je zalogovnik vedno čist poraba goriva pa optimalna. Sistemi za doziranje so kompaktni, zanesljivi in tihi pri delovanju.

  1. Posoda za pepel

Nameščena je direktno pod zgorevalno posodico, zato popolnoma ves pepel pade naravnost vanjo. Posoda se lahko enostavno izprazni in očisti.

  1. Keramično steklo

Stekla naših peči so odporna na temperature nad 800°C. Sistemi za čiščenje stekla poskrbijo, da steklo kljub uporabi dolgo ostane čisto in uporabnik lahko uživa v jasnem in čistem pogledu na ogenj.

  1. Kontrolna enota

Veliko število senzorjev v peči omogoča natančno spremljanje in krmiljenje procesa zgorevanja. Povsem enostavno si lahko nastavite željeno toplotno moč ali temperaturo v prostoru. Določeni sistemi omogočajo tudi vklop in krmiljenje na daljavo.

Kaminske peči na pelete H2O za ogrevanje celotne hiše in pripravo sanitarne vode

Izjemno priljubljene so kaminske peči na pelete s toplovodnim izmenjevalcem, ki omogočajo prenos dela toplotne moči naprave na vodo. Tovrstna naprava je povezana v sistem centralnega ogrevanja kjer služi kot glavni ali pa pomožni vir ogrevanja. Na centralni hranilnik toplote lahko poleg kaminske peči priključimo tudi druge ogrevalne naprave. Izredno priljubljena je kombinacija kaminskih peči s solarnimi paneli. Investitorji se pogosto odločajo za vgradnjo tovrstnih naprav da bi razbremenili oddajo toplote v prostor, ki pri današnjih načinih gradnje pogosto presega toplotne potrebe prostora. Na ta način odvečno toploto učinkovito prenesemo na centralni ogrevalni sistem in se izognemo pregrevanju prostora. Kvalitetna izdelava in montaža celotnega sistema od kaminske peči, hranilnika toplote, solarnih panelov, črpalk in krmiljenja pa do sistema talnega gretja ali radiatorjev igra tu še pomembnejšo vlogo.

Okras dnevne sobe in vir ogrevanja za celotno hišo

Kaminske peči na pelete s toplovodnim izmenjevalcem so v principu delovanja peletni kotli, ki pa si s svojo lepo zunanjostjo in prijetnim pogledom na plamen zaslužijo svoj prostor v dnevni sobi. Uporabljajo se kot glavni ali pomožni vir ogrevanja. Primerni so za vgradnjo v vse vrste hiš od klasičnih pa do nizkoenergijskih. Priljubljeni so tudi kot zamenjava za obstoječ zastarel in energetsko ter ekološko neprimeren vir ogrevanja. S kaminsko pečjo na pelete s toplotnim izmenjevalcem tako dobite istočasno vir ogrevanja in tople sanitarne vode za celotno hišo ter tudi prijeten okras svojega doma.

Prednost pred ostalimi ogrevalnimi sistemi

Ogrevalni sistem s kaminsko pečjo na pelete obratujejo pri visokih temperaturah, zato lahko poleg talnega in stenskega gretja enostavno ogrevamo tudi klasične radiatorje, kar pa ne velja za ostale trajnostne ogrevalne sisteme kot so npr. solarni paneli in toplotne črpalke. Ta sistema zaradi obratovanja pri nizkih temperaturah za ogrevanje klasičnih radiatorjev nista najbolj primerna.

Strokovna vgradnja, svetovanje in uporaba

Kaminske peči na pelete morajo biti tako kot tudi vse ostale sobne ogrevalne naprave profesionalno vgrajene s strani strokovno usposobljenega mojstra pečarja. Ta Vam napravo strokovno vgradi, preveri tudi primernost dimovodne naprave in Vam svetuje kako napravo pravilno uporabljati. Pri kaminskih pečeh na pelete je izjemno pomembna uporaba kvalitetnih lesnih peletov in redno čiščenje ter vzdrževanje. Le z pravilno uporabo strokovno vgrajene kvalitetne kaminske peči bodo vaši zimski večeri ob soju plamenov prijetni in brezskrbni.

PONUDBA PELETNIH PEČI PEČARSTVA HROVAT

VELIKA JESENSKA AKCIJA
KAMINSKIH PEČI NA PELETE PALAZZETTIPALAZZETTI - premium partner za kaminske peči na pelete
 Kaminske peči na pelete PALAZZETTI - klikni za prenos kataloga (PDF, 14Mb)


 Kaminske peči na pelete WODTKE – klikni za prenos kataloga (PDF, 9.6 MB)Novosti Stik z nami
Kdo smo Blog
Novosti

Kaminske peči na drva

Kaminske peči na pelete

Akumulacijski kamin - montaža

Kaminski vložki in načini obzidave

Ogrevanje z lončeno pečjo

Udobje ogrevanja celotnega objekta z lončeno pečjo

Akumulacijska peč - kurišče in stopnice (kombinacija)

Kontaktni podatki

Hrovat Jurij s.p.
Splošno pečarstvo

Grobeljska cesta 2
1234 Mengeš

Delovni čas
Pon 7:00 - 16:00
Tor 7:00 - 18:00
Sre 7:00 - 16:00
Čet 7:00 - 18:00
Pet 7:00 - 12:00
Sob, Ned, Prazniki - zaprto

Tel:
00386/(0)1 729 11 96
Faks:
00386/(0)1 729 11 97
Mob:
00386/(0)31 706 009
E-pošta:


 
 
© 2005-2018 Splošno pečarstvo Jurij Hrovat s.p Vse pravice pridržane.

Domov - Produkti - Galerije - Izbor peči - Zastopstva
Pečarstvo - Kdo smo - Novosti - Stik z nami - Piškotki

Stran poganja EASYWEB